eskalacija sukoba

VIDEO - Lavrov: U Buči odrađena ista šema kao u selu Račak na Kosovu

Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Borbe se i dalje nastavljaju, dok zasad nema najava o novim pregovorima o prekidu vatre.

VIDEO - Lavrov: U Buči odrađena ista šema kao u selu Račak na Kosovu

Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Borbe se i dalje nastavljaju, dok zasad nema najava o novim pregovorima o prekidu vatre.
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: eskalacija sukoba
Tizer: Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Borbe se i dalje nastavljaju, dok zasad nema najava o novim pregovorima o prekidu vatre.
Napiši komentar
Izvor vijesti: Adria.tv
| .
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: eskalacija sukoba
Tizer: Rat u Ukrajini ušao je u 92. dan. Borbe se i dalje nastavljaju, dok zasad nema najava o novim pregovorima o prekidu vatre.
Napiši komentar
Izvor: Adria.tv
.

VIDEO - Lavrov: U Buči odrađena ista šema kao u selu Račak na Kosovu
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Kuleba: Vojna situacija na istoku gora nego što se priča

Vojna situacija u istočnoj Ukrajini je još gora nego što ljudi kažu da jeste i zemlji je sada potrebno teško naoružanje da bi se efikasno borila protiv Rusije, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, a prenio Rojters.

Kuleba je učestvujući u direktnoj sesiji pitanja i odgovora sa korisnicima Tvitera rekao i da se mirovni pregovori sa Rusijom zapravo ne vode.

Lavrov: U Buči odrađena ista šema kao u selu Račak

Kada je nešto u interesu SAD onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju zemlju koja je na 10.000 kilometara udaljena od njihove obale - Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu RT.

"Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti - to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Sjetite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija prijeti njihovoj bezbjednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali", ispričao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naveo je da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS-a, proglasio genocidom nekoliko leševa koja su otkriveni u selu Račak, a kako se kasnije otkrilo, to nisu bila u pitanju tijela civila, već militanata preobučenih u civilnu odjeću.

Ukrajina: Napad na više od 40 gradova u Donbasu, pet žrtava

Najmanje pet civila je poginulo, a 12 je ranjeno u napadu ruskih snaga na više od 40 gradova u Donbasu, tvrdi ukrajinska vojska.

Navodi se da je u Donjeckoj i Luganskoj oblasti uništeno ili oštećeno 47 civilnih objekata, uključujući 38 kuća i jednu školu.

"Pet civila je poginulo u granatiranju, a 12 je ranjeno", navele su ukrajinske oružane snage na Fejsbuku.

U saopštenju se navodi da je odbijeno deset napada, a da su uništena četiri tenka i četiri drona.

Tvrdi se i da su ubijena 62 neprijateljska vojnika.

Rojters napominje da nije mogao da nezavisno potvrdi ove izvještaje sa ratišta.

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da su ruske snage ušle u Lisičansk i da su na ulazu u Sjeverodonjeck, u Luganskoj oblasti, na istoku Ukrajine.

Guverner Sjeverodonjecka tvrdi da ruske rakete gađaju objekte u kojima se kriju civili. Ima mrtvih i ranjenih, a ukrajinske trupe pružaju otpor.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da otvara dva pomorska humanitarna koridora za izlazak stranih brodova iz luka na Crnom i Azovskom moru.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov zaprijetio je Poljacima na svom kanalu na Telegramu.

"Ukrajinsko pitanje je riješeno, ja sam zainteresovan za Poljsku. Šta oni pokušavaju postići? Nakon Ukrajine, ako dobijemo naređenje, u šest sekundi ćemo vam pokazati za šta smo sposobni. Bilo bi vam bolje da vratite svoje oružje i da molite za oproštaj za ono što se učinili. Nećemo ignorisati, imajte to na umu", poručio je Kadirov, osvrćući se na incident u kojem je u Poljskoj kad je nedavno ruski diplomata zaliven crvenom bojom.

Ruska vojska nastavlja operacije

Ruske trupe pokušavaju da poboljšaju taktičku situaciju u regionu Izjuma i nastavljaju ofanzivu na Slavjansk. Cilj ooperacije je preuzimanje pune kontrole nad Limanom i poboljšanje njihovog položaja kod Sjeverodonjecka i Avdejevke.

Borbe se vode i u pravcu Bahmuta.

Rusi napadaju u oblasti Kamiševahi, Lima i Nagorn.

Kuleba: NATO ništa ne preduzima u ratu sa Ukrajinom

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba optužio je NATO da ništa ne preduzima u vezi sa ratom u Ukrajini, dok je hvalio EU za pomoć.

"Alijansa je, kao institucija potpuno gurnuta na margine i ne radi bukvalno ništa. Žao mi je što ovo moram da kažem", rekao je Kuleba na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. On je naglasio da njegova optužba nije upućena svim zemljama NATO-a.

Lugansk za jedne oslobođen, za druge okupiran

Šef ukrajinske Luganske regionalne vojne uprave Sergej Gajdaj saopštio je da je „neprijatelj zauzeo 95 odsto teritorije Luganske oblasti“. On je na Telegramu naveo da je situcija u Donbasu „izuzetno loša“.

„Okupirano je 95 odsto teritorije Luganske oblasti. Situacija u Donbasu je izuzetno loša. Lugansk nastavlja da zadržava hordu koja uništava naše lokalitete. Granatiranje se ne zaustavlja“, napisao je Gajdaj.

Sa druge strane Rusi ističu da je skoro cio Lugansk "oslobođen".


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services