Abazović: Neke državne firme se koriste kao partijski bastioni

Abazović: Neke državne firme se koriste kao partijski bastioni

Pozicija: 1
Napiši komentar
| .
Pozicija: 1
Napiši komentar
.

Abazović: Neke državne firme se koriste kao partijski bastioni
Abazović
Abazović

Vlada čini sve što može kada je u pitanju cijena goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je istakao da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen

„Ne samo da ćemo imati krizu energenata, već i krizu hrane. I ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o tome. Preduzećemo sve mjere, i sad ih preuzimamo. Imali smo već inicijativu za akciznu politiku. Apelujem i na građane da budu odgovorni, da rade na uštedama električne energije, goriva… Nije ovo apel da promijene navike, ali jednostavno sve na svijetu čeka teška godina, i ona neće zaobići ni Crnu Goru. Vjerujem da ćemo i tu situaciju prevazići“, rekao je premijer.

Vlada Crne Gore će ukinuti uredbu o dodjeli stanova funkcionerima na prvoj narednoj sjednici da ne bi postojala nikakva dilema da će Vlada nastaviti praksu koja je bila ranije, kazao je on.

„Što se tiče CEDIS-a, nastavlja se praksa da neke firme budu partijski bastioni onih koji dijele stanove. Nisam protiv politike da se građanima pomaže. Ali jesam da određene državne firme koristimo kao partijske bastione. Trenutno jedna partija upravlja CEDIS-om. Da se takve prakse ne bi nastavljale, to moramo sasjeći u korijenu i sankcionisati. Ako se utvrdi da se radilo protiv pravila, Vlada će procesuirati svakoga“, rekao je Abazović.

Na čelu CEDIS-a su funkcioneri Demokratske Crne Gore.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services