„NISAM PREKRŠIO NIKAKAV SPORAZUM“

Abazović o Temeljnom ugovoru: Obaviću konsultacije sa Đukanovićem

Vlada Crne Gore održava 12. sjednicu.

Abazović o Temeljnom ugovoru: Obaviću konsultacije sa Đukanovićem

Vlada Crne Gore održava 12. sjednicu.


Abazović o Temeljnom ugovoru: Obaviću konsultacije sa Đukanovićem
Foto: gov.me
Foto: gov.me

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je da je ostalo nejasno da li je usvojen Temeljni ugovor ili nije.

„Ostali smo u političkoj dilemi koja je zbunila javnost. Što je konačna odluka, da li je formalni postupak po poslovniku ili politički dogovor o podršci 43. Vladi. Mi iz SDP-a smo insistirali da je to politički sporazum o formiranju 43. vlade. Kod ovog zapisnika moramo konstatovati i konačno se razjasniti“, kazao je on.

Premijer Dritan Abazović istakao je da se obavezao da će ovim povodom otvoriti konsultacije.

„Prve ću obaviti sa predsjednikom države u toku današnjeg dana ili eventualno sjutra. Više sam nego raspoložen da stručna javnost do momenta potpisivanja Temeljnog ugovora može da ukaže na stvari koje mogu da upućuju na stvari koje nisu sa Ustavom i zakonom. Moj predlog je da vi konstatujete ovo što ste rekli, svakako idemo u verifikaciju zapisnika, a da momenta formalnog potpisivanja potrudiću se da napravim konsultacije i da čujemo neka razmišljanja koja nismo možda uspjeli da čujemo. Nemam nikakav probvlem sa tim. Moj predlog je da idemo u verifikaciju zapisnika, a ja ću se potruditi da napravim konsultacije, da imamo dodatnu inkluzivnost i čujemo još neka razmišljanja koja moda zbog velike buke nismo uspjeli da čujemo“, kazao je Abazović.

Ministar odbrane Raško Konjević smatra da je sporazum, Temeljni ugovor, koji je potpisan prekršaj.

„I prekšrili ste ga vi. Ukoliko se verifikuje, računajte da je vlada u nekoj vrsti tehničkog mandata, a da je povjerenje koje ste dobili uskraćeno od strane pojedinih poslanika. Ako vlada izgubi povjerenje, pokreću se neke druge procedure“, kazao je ministar Abazoviću.

Abazović je kazao da nije prekršio nikakav sporazum.

Podsjetimo, za nacrt Temeljnog ugovora glasalo je 13 ministara, dok ministarke Jovana Marović i Maša Vlaović nisu prisustvovale sjedinici, a mišljenje je izuzelo pet ministara među kojima i ministri iz redova SDP-a, Ranko Krivokapić i Raško Konjević.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services