Premijerski sat

Abazović: Da je onog dana na Cetinju pala krv - Crna Gora se ne bi pomirila ni narednih 100 godina

Predsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je danas u Skuštini, tokom premijerskog sata, da je zadovoljan borbom protiv organizovanog kriminala i dodao da su odgovorni za ubistva i šverc vrlo uznemireni, kao i da se šteta od krijumčarenja cigareta mjeri milijardama eura. Abazović je kazao i da je imao kriptovani telefon, ali veoma kratko.

Abazović: Da je onog dana na Cetinju pala krv - Crna Gora se ne bi pomirila ni narednih 100 godina

Predsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je danas u Skuštini, tokom premijerskog sata, da je zadovoljan borbom protiv organizovanog kriminala i dodao da su odgovorni za ubistva i šverc vrlo uznemireni, kao i da se šteta od krijumčarenja cigareta mjeri milijardama eura. Abazović je kazao i da je imao kriptovani telefon, ali veoma kratko.

 • Pozicija: 3
  Izvor vijesti: Adria.tv
  Podnaslov: Premijerski sat
  Tizer: Predsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je danas u Skuštini, tokom premijerskog sata, da je zadovoljan borbom protiv organizovanog kriminala i dodao da su odgovorni za ubistva i šverc vrlo uznemireni, kao i da se šteta od krijumčarenja cigareta mjeri milijardama eura. Abazović je kazao i da je imao kriptovani telefon, ali veoma kratko.
  Prva polovina vijesti:

  Današnja sjednica počela je minutom ćutanja povodom 18 godina od smrti glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića. Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da ukoliko ne budu otkriveni nalogodavci ubistva Jovanovića - Crna Gora ne može postati ni slobodna ni demokratska država. 

  Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je za ponedjeljak najavila poslanička pitanja, na koja će odgovarati ministar finansija Aleksandar Damjanović.

  Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković pitala je premijera šta će preduzeti da se pokrene ozbiljan dijalog vlasti i opozicije radi obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za izbor vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.


  Vuksanović Stanković: Nije mi problem da idem u džamiju, Joanikije nije mitropolit crnogorski


  Abazović je kazao da se do brojke od 49 odnosno 54 u parlamentu može doći dijalogom.


  "Mislim da ovaj trenutak ne smijemo da propustimo. Bez nezavisnog pravosuđa i VDT-a u punom mandatu ne možemo procesuirati sve one koji su radili suprotno zakonu.

  Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitao je kakav je trenutni status komandanta Protivterorističke jedinice Petra Kneževića u Upravi policije i šta premijer namjerava da preduzme nakon njegovog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama.

  Upitao je Abazovića i da li je i dalje ponosan na to što je pokušan da se kriminalizuje Belveder i da li je isto tako ponosan na šok bombe i suzavac, kao i upotrebu gumenih metaka.

  Abazović je odgovorio da Knežević nije komandant Protivterorističke jedinice, već komandir Antiterorističkog tima "A".


  "Unutrašnja kontrola je pokrenula sve procedure i nijedan pripadnik policije se neće štititi ni po jednom osnovu, pošto ima još pripadnika polcija koje se dovode u vezu sa situacijama koje nijesu za ponos", naveo je predsjednik vlade.

  Istakao je da intervencija na Cetinju nije počela zbog Molotovljevog koktela nego snimka napada bivšeg direktora policije Veselina Veljovića na službeno lice.

  "To je današnja Crna Gora, živimo u prošlosti, šta da radimo. Spreman sam da potvrdim, bio sam sa direktorom policije u svom kabinetu. Zašto je neko rekao za Molotovljev koktel? Od mene to nijeste čuli", dodao je.

  Veoma se, kazao je, loše osjećao zbog svih događaja i visokog stepena netolerancija, ali je bio ponosan na intervenciju jer nije bilo ljudskih žrtava.

  "I tvrdim da se Crna Gora ne bi pomirila ni narednih 50  ili 100 godina da je, ne daj Bože, tog dana pala krv na bilo čijoj strani", naveo je Abazović.

  On je istakao da je bilo neodgovornih pojedinaca i onih koji su željeli da Cetinje iskoriste kao mogućnost da se Crna Gora zapali i izazove krizu.

  Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović pitao je ko je naredio i zašto rušenje Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Podgorici i zašto nije na vrijeme počela gradnja nove.

  Abazović je odgovorio da niko nije kriv što se pojavila pukotina u jednom od paviljona škole.

  "Prethodna vlada nije odmah dala urbanističko-tehničke uslove, što je malo čudno", dodao je.

  Poslanik Srđan Pavićević iz Kluba poslanika "Crno na bijelo" postavio je pitanje Abazoviću da li je, kao predsjednik Vlade, odlučio da ide do kraja kada je riječ o zaustavljanju šverca cigareta, te da li imate procjenu veličine ukupne materijalne štete nanijete Crnoj Gori za bezmalo tri decenije bezobzirnog kriminala, koji se, kako je naveo, odvijao drsko pred očima sveukupne domaće, evropske i svjetske javnosti?

  Abazović je odgovorio da su odlučnost po pitanju beskompromisne borbe sa svim oblicima krijumčarenja i nelegalnih aktivnosti jasno iskazali kroz sve dosadašnje odluke i preduzete poteze na tom planu.

  "Luka Bar u prethodnom periodu bila je prepoznata po nečemu što nije za ponos i nije dobro za našu zemlju, ali mi smo tu da to promijenimo. Odlukama o zabrani skladištenja cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar, a potom i o oduzimanju duvanskih proizvoda jer su istekli rokovi za njihovo izmještanje, nedvosmisleno smo potvrdili da ćemo stati na kraj švercu. Na taj način biće vraćen ugled Luci Bar, ali i povjerenje građana i ukupne javnosti u carinsku službu. Vlada nema dileme niti prepoznaje odustajanje kao opciju", naveo je premijer u pisanom odgovoru.

  Naglasio je da procjene kojima raspolažu službe bezbjednosti govore da posao krijumčarenja cigareta preko Crne Gore nosi više od 500 miliona eura na godišnjem nivou.

  "Možemo ugrubo procijeniti da je iznos materijalne štete koja je nanesena državi tokom prethodne tri decenije više milijardi eura", dodao je Abazović.

  Abazović: Prioritet prioriteta da Crnu Goru smjestimo u EU

  Šefa Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković pitao je Abazovića koje konkretno korake Vlada planira u cilju nastavka puta Crne Gore ka članstvu u EU na kome je zaustavljena, kako je rekao, izborom Vlade Zdravka Krivokapića.

  Abazović je rekao da je prioritet svih prioriteta da Crnu Goru što prije smjestimo u EU u klub najdemokratskih država svijeta.

  “Prioritet 43.Vlade je definitivno to”, istakao je Abazović.

  Zivkovic
  Živković

  On je dodao da su se Crnoj Gori u svijetlu novih izazova na globalnom nivou otvorile nove mogućnosti.

  On je prihvatio odgovornost za stagnaciju Crne Gore u evropskim integracijama tokom mandata prethodne vlade, čiji je potpredsjednik bio.

  “Kada sam rekao da bi Zapadni Balkan mogao da bude novo žarište, to bi bilo kada bi region izgubio korak u odnosu na integracione procese. Vjerujem da Crna Gora i druge države to ne žele. Mi moramo da imamo proaktivnu ulogu”, naveo je Abazović.

  Mandic
  Mandić

  Abazović je rekao da se 30. avgusta 2020. godine desila odlična stvar za Crnu Goru, brojni izazovi su bili, ostali, ali društvo sazrijeva.

  "Složićete se i vi da u EU ne može zemlja koja nije nikad promijenila vlast", kazao je Abazović Živkoviću.

  Mandić: Da li je Novovića strah da sasluša Lazovića?

   Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pitao je zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u pravosuđu, i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih osoba, koje teško optužuju nalazi Europola.

  On je pitao da li je glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića strah da sasluša pojedine ljude, kao što je Zoran Lazović.

  "Sutkinja koja je nas osudila na pet godina danas je oslobodila Miomira Mugošu", rekao je Mandić.

  Abazović je odgovorio da je izuzetno zadovoljan onim što se postiglo u posljednjih mjesec ali i prethodnih godinu, povodom organizovanog kriminala, kao i da stvari nijesu kao što su bile.

  Abazovic 1
  Abazović

  "Vjerujete, niko od njih se više ne smije. Uzemireni su, govorim o ljudima koji su imali sa švercom narkotika, cigarima ili ubistvima. Teško podnose novonastale okolnosti. U Briselu najveće iznenađenje jer su se iza rešetaka našli ljudi iz sudske vlasti, oni koji su dijelili pravdu", rekao je Abazović.

  On je objašnjavajući situaciju sa Europolom, kazao da je to informativna agencija, koja prikuplja dokaze i materijal iz svih zemalja.

  "Spremni su da nam ustupe materijal, ali kada zemlje pokažu inicijativu i objasne zašto se protiv nekih lica pokrenula istraga. Ako bude postajao osnov da se prema određenim licima vrše određene radnje, a oni nešzo posjeduje, spremni su da sa nama podijele informacije", navodi on.

  Abazović o Miomiru Mugoši

  Abazović je, što se tiče oslobađajuće presude bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, je rekao da nije njegove da komentariše presude.

  "Ali Glavni grad je izgubio 6,7 miliona eura, a Crna Gora šalje poruku da niko nije odgovoran. Ova situacija da niko nije odgovaran ni za jednu stvar sigurno nas neće odvesti nigdje, ne samo u Brisel, nego nigdje", poručio je Abazović.

  Koprivica Abazoviću: Podnesite ostavku, Vi ste kriptopremijer

  Predstavnik Demokrata Momo Korivica pitao je Abazovića da li i dalje stoji iza pojedinih izjava o Demokratskoj partiji socijalista.

  "Da li stojite iza svojih ranijih izjava o DPS-u kada ste rekli da vam crtaju metu, kao kad ste rekli da su ukrali nešto. Rekli ste da je DPS klasični politbiro, kao i da DPS nije nikakva mašinerija, već skalamerija i raštimovani orkestar koji izvodi poslednji čin", rekao je Koprivica.

  Podjetio je kada je Abazović nazivao Đukanovića posljednjim donom i kad je optuživao DPS za šverc devedesetih

  Abazović je rekao da u cjelosti ostaje pri svojim političkim izjavama.

  "Meni URA nije na prvom mjestu, meni je Crna Gora na prvom mjestu. Vama je samo Demokratska Crna Gora na prvom mjestu, spremni ste da sve obezvrijedite, banalizujete samo da bi ostvarili koji procenat više. Meni je žao što ste otišli desno, pozivam vas da se vratite evropskom putu", istakao je on.

  kopr
  Koprivica

  On je Koprivici rekao da su zbog Demokrata izgubili sedam mjeseci.

  "Vaš doprinos se sastoji u opstrukcijama. Vi ste poremetili minimalne aktivnosti vezane za rješavanje ubistva Duška Jovanovića. Neutemeljeno je sve što ste rekli u posljednjih nekoliko mjeseci. Očekivao sam da ćete proteste nastaviti, a ne da sjedite u nelegitimnoj skupštini, nelegitimne vlade", kazao je Abazović.

  Optužio je Demokrate da jedino oni dižu tenzije.

  "Samo vi dižete tenzije. Svi ovdje vode politički dijalog. Mi izražavamo spremnost na dijalog", dodao je.

  On je pitao Koprivicu da li se on sastajao sumnjivim ljudima, na šta mu je Koprivica rekao "da se stidi svojih laži".

  "Stidite se, to Vam u oči kažem", rekao je Koprivica, nakon čega je reagovala predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

  Koprivica je istakao da je smiješno da su Demokrate opstruirale istragu ubistva Duška Jovanovića.

  "Pozivam vas da podnesete ostavku, Vi sre kriptopremijer", rekao je Koprivica.

  Abazović je kazao da neće podnijeti ostavku zbog besmislenosti.

  Radulović: Crna Gora puna rana


  Šefa poslaničkog kluba Demokratski front (DF) – Pokret za promjene, Branka Radulovića, interesuje na koji način Vlada planira da realizuje borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

  Radulovic 2

  Radulović

  "Gospodine Abazoviću htio bih da vam kažem jednu istinu. To je da Mojsijevo proviđenje o velikom talasu i biblijsko o četiri jahača apokalipse da je to naša svakodnevica. Plašim se, ne samo za svijet zato što do kraja ovog vijeka neće biti isti uslovi. Mislim da će biti duplo manje građana, a posebno se plašim za Crnu Goru, jer je puna rana zbog tridesetogodišnje vladavine prethodne vlasti", rekao je on.

  On je pohvalio Abazovića jer je zakucao na sva evropska vrata.

  "Odmah bih rekao i sledeće, nama nema drugog staništa, osim EU. U kakvoj EU ćemo biti zavisi od nas. Zamjeram vam što niste pokrenuli ta strateška pitanja u Crnoj Gori istovremeno. Moj odnos prema vama i ovoj vladi će biti krajnje korektan. Biću konstukrivan, veliki kritičar i sve ću raditi transparentno", ocijenio je on.

  Napiši komentar
 • Izvor vijesti: Adria.tv
 • | *

Abazović: Da je onog dana na Cetinju pala krv - Crna Gora se ne bi pomirila ni narednih 100 godina
Abazović
Abazović

Današnja sjednica počela je minutom ćutanja povodom 18 godina od smrti glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića. Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da ukoliko ne budu otkriveni nalogodavci ubistva Jovanovića - Crna Gora ne može postati ni slobodna ni demokratska država. 

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je za ponedjeljak najavila poslanička pitanja, na koja će odgovarati ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković pitala je premijera šta će preduzeti da se pokrene ozbiljan dijalog vlasti i opozicije radi obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za izbor vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.


Vuksanović Stanković: Nije mi problem da idem u džamiju, Joanikije nije mitropolit crnogorski


Abazović je kazao da se do brojke od 49 odnosno 54 u parlamentu može doći dijalogom.


"Mislim da ovaj trenutak ne smijemo da propustimo. Bez nezavisnog pravosuđa i VDT-a u punom mandatu ne možemo procesuirati sve one koji su radili suprotno zakonu.

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitao je kakav je trenutni status komandanta Protivterorističke jedinice Petra Kneževića u Upravi policije i šta premijer namjerava da preduzme nakon njegovog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama.

Upitao je Abazovića i da li je i dalje ponosan na to što je pokušan da se kriminalizuje Belveder i da li je isto tako ponosan na šok bombe i suzavac, kao i upotrebu gumenih metaka.

Abazović je odgovorio da Knežević nije komandant Protivterorističke jedinice, već komandir Antiterorističkog tima "A".


"Unutrašnja kontrola je pokrenula sve procedure i nijedan pripadnik policije se neće štititi ni po jednom osnovu, pošto ima još pripadnika polcija koje se dovode u vezu sa situacijama koje nijesu za ponos", naveo je predsjednik vlade.

Istakao je da intervencija na Cetinju nije počela zbog Molotovljevog koktela nego snimka napada bivšeg direktora policije Veselina Veljovića na službeno lice.

"To je današnja Crna Gora, živimo u prošlosti, šta da radimo. Spreman sam da potvrdim, bio sam sa direktorom policije u svom kabinetu. Zašto je neko rekao za Molotovljev koktel? Od mene to nijeste čuli", dodao je.

Veoma se, kazao je, loše osjećao zbog svih događaja i visokog stepena netolerancija, ali je bio ponosan na intervenciju jer nije bilo ljudskih žrtava.

"I tvrdim da se Crna Gora ne bi pomirila ni narednih 50  ili 100 godina da je, ne daj Bože, tog dana pala krv na bilo čijoj strani", naveo je Abazović.

On je istakao da je bilo neodgovornih pojedinaca i onih koji su željeli da Cetinje iskoriste kao mogućnost da se Crna Gora zapali i izazove krizu.

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović pitao je ko je naredio i zašto rušenje Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Podgorici i zašto nije na vrijeme počela gradnja nove.

Abazović je odgovorio da niko nije kriv što se pojavila pukotina u jednom od paviljona škole.

"Prethodna vlada nije odmah dala urbanističko-tehničke uslove, što je malo čudno", dodao je.

Poslanik Srđan Pavićević iz Kluba poslanika "Crno na bijelo" postavio je pitanje Abazoviću da li je, kao predsjednik Vlade, odlučio da ide do kraja kada je riječ o zaustavljanju šverca cigareta, te da li imate procjenu veličine ukupne materijalne štete nanijete Crnoj Gori za bezmalo tri decenije bezobzirnog kriminala, koji se, kako je naveo, odvijao drsko pred očima sveukupne domaće, evropske i svjetske javnosti?

Abazović je odgovorio da su odlučnost po pitanju beskompromisne borbe sa svim oblicima krijumčarenja i nelegalnih aktivnosti jasno iskazali kroz sve dosadašnje odluke i preduzete poteze na tom planu.

"Luka Bar u prethodnom periodu bila je prepoznata po nečemu što nije za ponos i nije dobro za našu zemlju, ali mi smo tu da to promijenimo. Odlukama o zabrani skladištenja cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar, a potom i o oduzimanju duvanskih proizvoda jer su istekli rokovi za njihovo izmještanje, nedvosmisleno smo potvrdili da ćemo stati na kraj švercu. Na taj način biće vraćen ugled Luci Bar, ali i povjerenje građana i ukupne javnosti u carinsku službu. Vlada nema dileme niti prepoznaje odustajanje kao opciju", naveo je premijer u pisanom odgovoru.

Naglasio je da procjene kojima raspolažu službe bezbjednosti govore da posao krijumčarenja cigareta preko Crne Gore nosi više od 500 miliona eura na godišnjem nivou.

"Možemo ugrubo procijeniti da je iznos materijalne štete koja je nanesena državi tokom prethodne tri decenije više milijardi eura", dodao je Abazović.

Abazović: Prioritet prioriteta da Crnu Goru smjestimo u EU

Šefa Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković pitao je Abazovića koje konkretno korake Vlada planira u cilju nastavka puta Crne Gore ka članstvu u EU na kome je zaustavljena, kako je rekao, izborom Vlade Zdravka Krivokapića.

Abazović je rekao da je prioritet svih prioriteta da Crnu Goru što prije smjestimo u EU u klub najdemokratskih država svijeta.

“Prioritet 43.Vlade je definitivno to”, istakao je Abazović.

Zivkovic
Živković

On je dodao da su se Crnoj Gori u svijetlu novih izazova na globalnom nivou otvorile nove mogućnosti.

On je prihvatio odgovornost za stagnaciju Crne Gore u evropskim integracijama tokom mandata prethodne vlade, čiji je potpredsjednik bio.

“Kada sam rekao da bi Zapadni Balkan mogao da bude novo žarište, to bi bilo kada bi region izgubio korak u odnosu na integracione procese. Vjerujem da Crna Gora i druge države to ne žele. Mi moramo da imamo proaktivnu ulogu”, naveo je Abazović.

Mandic
Mandić

Abazović je rekao da se 30. avgusta 2020. godine desila odlična stvar za Crnu Goru, brojni izazovi su bili, ostali, ali društvo sazrijeva.

"Složićete se i vi da u EU ne može zemlja koja nije nikad promijenila vlast", kazao je Abazović Živkoviću.

Mandić: Da li je Novovića strah da sasluša Lazovića?

 Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pitao je zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u pravosuđu, i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih osoba, koje teško optužuju nalazi Europola.

On je pitao da li je glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića strah da sasluša pojedine ljude, kao što je Zoran Lazović.

"Sutkinja koja je nas osudila na pet godina danas je oslobodila Miomira Mugošu", rekao je Mandić.

Abazović je odgovorio da je izuzetno zadovoljan onim što se postiglo u posljednjih mjesec ali i prethodnih godinu, povodom organizovanog kriminala, kao i da stvari nijesu kao što su bile.

Abazovic 1
Abazović

"Vjerujete, niko od njih se više ne smije. Uzemireni su, govorim o ljudima koji su imali sa švercom narkotika, cigarima ili ubistvima. Teško podnose novonastale okolnosti. U Briselu najveće iznenađenje jer su se iza rešetaka našli ljudi iz sudske vlasti, oni koji su dijelili pravdu", rekao je Abazović.

On je objašnjavajući situaciju sa Europolom, kazao da je to informativna agencija, koja prikuplja dokaze i materijal iz svih zemalja.

"Spremni su da nam ustupe materijal, ali kada zemlje pokažu inicijativu i objasne zašto se protiv nekih lica pokrenula istraga. Ako bude postajao osnov da se prema određenim licima vrše određene radnje, a oni nešzo posjeduje, spremni su da sa nama podijele informacije", navodi on.

Abazović o Miomiru Mugoši

Abazović je, što se tiče oslobađajuće presude bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, je rekao da nije njegove da komentariše presude.

"Ali Glavni grad je izgubio 6,7 miliona eura, a Crna Gora šalje poruku da niko nije odgovoran. Ova situacija da niko nije odgovaran ni za jednu stvar sigurno nas neće odvesti nigdje, ne samo u Brisel, nego nigdje", poručio je Abazović.

Koprivica Abazoviću: Podnesite ostavku, Vi ste kriptopremijer

Predstavnik Demokrata Momo Korivica pitao je Abazovića da li i dalje stoji iza pojedinih izjava o Demokratskoj partiji socijalista.

"Da li stojite iza svojih ranijih izjava o DPS-u kada ste rekli da vam crtaju metu, kao kad ste rekli da su ukrali nešto. Rekli ste da je DPS klasični politbiro, kao i da DPS nije nikakva mašinerija, već skalamerija i raštimovani orkestar koji izvodi poslednji čin", rekao je Koprivica.

Podjetio je kada je Abazović nazivao Đukanovića posljednjim donom i kad je optuživao DPS za šverc devedesetih

Abazović je rekao da u cjelosti ostaje pri svojim političkim izjavama.

"Meni URA nije na prvom mjestu, meni je Crna Gora na prvom mjestu. Vama je samo Demokratska Crna Gora na prvom mjestu, spremni ste da sve obezvrijedite, banalizujete samo da bi ostvarili koji procenat više. Meni je žao što ste otišli desno, pozivam vas da se vratite evropskom putu", istakao je on.

kopr
Koprivica

On je Koprivici rekao da su zbog Demokrata izgubili sedam mjeseci.

"Vaš doprinos se sastoji u opstrukcijama. Vi ste poremetili minimalne aktivnosti vezane za rješavanje ubistva Duška Jovanovića. Neutemeljeno je sve što ste rekli u posljednjih nekoliko mjeseci. Očekivao sam da ćete proteste nastaviti, a ne da sjedite u nelegitimnoj skupštini, nelegitimne vlade", kazao je Abazović.

Optužio je Demokrate da jedino oni dižu tenzije.

"Samo vi dižete tenzije. Svi ovdje vode politički dijalog. Mi izražavamo spremnost na dijalog", dodao je.

On je pitao Koprivicu da li se on sastajao sumnjivim ljudima, na šta mu je Koprivica rekao "da se stidi svojih laži".

"Stidite se, to Vam u oči kažem", rekao je Koprivica, nakon čega je reagovala predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Koprivica je istakao da je smiješno da su Demokrate opstruirale istragu ubistva Duška Jovanovića.

"Pozivam vas da podnesete ostavku, Vi sre kriptopremijer", rekao je Koprivica.

Abazović je kazao da neće podnijeti ostavku zbog besmislenosti.

Radulović: Crna Gora puna rana


Šefa poslaničkog kluba Demokratski front (DF) – Pokret za promjene, Branka Radulovića, interesuje na koji način Vlada planira da realizuje borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Radulovic 2

Radulović

"Gospodine Abazoviću htio bih da vam kažem jednu istinu. To je da Mojsijevo proviđenje o velikom talasu i biblijsko o četiri jahača apokalipse da je to naša svakodnevica. Plašim se, ne samo za svijet zato što do kraja ovog vijeka neće biti isti uslovi. Mislim da će biti duplo manje građana, a posebno se plašim za Crnu Goru, jer je puna rana zbog tridesetogodišnje vladavine prethodne vlasti", rekao je on.

On je pohvalio Abazovića jer je zakucao na sva evropska vrata.

"Odmah bih rekao i sledeće, nama nema drugog staništa, osim EU. U kakvoj EU ćemo biti zavisi od nas. Zamjeram vam što niste pokrenuli ta strateška pitanja u Crnoj Gori istovremeno. Moj odnos prema vama i ovoj vladi će biti krajnje korektan. Biću konstukrivan, veliki kritičar i sve ću raditi transparentno", ocijenio je on.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services