“ŽELE DA PRIKRIJU HISTERIJU”

Ambasada Rusije: SAD se plaše publiciteta o istraživanjima oko pripremanja biološkog oružja, koje oni finansiraju

Ambasada Rusije u Crnoj Gori uputila je crnogorskoj javnosti komentar povodom sve češćih antiruskih izjava.

Ambasada Rusije: SAD se plaše publiciteta o istraživanjima oko pripremanja biološkog oružja, koje oni finansiraju

Ambasada Rusije u Crnoj Gori uputila je crnogorskoj javnosti komentar povodom sve češćih antiruskih izjava.
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: “ŽELE DA PRIKRIJU HISTERIJU”
Tizer: Ambasada Rusije u Crnoj Gori uputila je crnogorskoj javnosti komentar povodom sve češćih antiruskih izjava.
Napiši komentar
Izvor vijesti: Adria.tv
| .
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: “ŽELE DA PRIKRIJU HISTERIJU”
Tizer: Ambasada Rusije u Crnoj Gori uputila je crnogorskoj javnosti komentar povodom sve češćih antiruskih izjava.
Napiši komentar
Izvor: Adria.tv
.

Ambasada Rusije: SAD se plaše publiciteta o istraživanjima oko pripremanja biološkog oružja, koje oni finansiraju
Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Komentar ruske ambasade prenosimo integralno:

Povodom rusofobičnih izjava američkih diplomata u crnogorskim medijima u poslednje vrijeme i posebno „autorskog teksta“ ambasadora SAD Dž. Rajzing Rajnke, od 10. marta ove godine, željeli bismo da ukažemo na sledeće.

Reklo bi se, da u njihovom zanosu, kojim žele da prikriju histeriju zbog uništavanja projekta, koji je godinama sprovodio Vašington u cilju stvaranja „anti-Rusije” od Ukrajine, da su američke kolege izgubili realnost. Predsjednik V. Zelenski je priznao nemogućnost njegove zemlje da pristupi NATO-u. Rusko-ukrajinski pregovori su u toku. Kijev predlaže neutralnost prema austrijskom ili švedskom modelu, razmatra se demilitarizacija Ukrajine uz očuvanje sopstvene vojske, ali bez inostranih vojnih baza. Ovo može da se razmatra kao kompromisna varijanta.

Međutim, izbor vremena od strane američkih diplomata za komprimiranje rusofobije u crnogorskim medijima, vjerovatno, nije slučajan. Pokušavajući da povežu unutarcrnogorsku situaciju sa događajima u Ukrajini, predstavnici Stejt departmenta očigledno žele da odvuku pažnju od činjenica, koje su izašle na vidjelo tokom specijalne operacije u Ukrajini. Postalo je očigledno da upravo američki savjetnici podstiču i pomažu kijevskom režimu u proizvodnji biološkog i nuklearnog oružja. Proizvodnja nuklearnog oružja od strane Kijeva, a kako se ispostavlja – kompetencije, tehnologiju, sirovine i sredstva isporuke oni imaju, isprovocirala bi početak nuklearnog rata i značila bi prijetnju po bezbjednost čitavog svijeta. O posledicama upotrebe municije sa osiromašenim uranom na Zapadnom Balkanu od strane Amerikanaca se zna, ne po čuvenju. Poznato je da je jedan od inicijatora NATO bombardovanja Jugoslavije bio sadašnji predsjednik SAD Dž. Bajden.

SAD se plaše publiciteta o istraživanjima oko pripremanja biološkog oružja, koje oni finansiraju na teritoriji niza, prije svega postsovjetskih država. Njihovo djelovanje je suprotno Konvenciji o zabrani biološkog i toksičnog oružja. Sve se ovo dešava u neposrednoj blizini od teritorije Rusije. Tako da ovdje prijetnje Rusiji uopšte nijesu „izmišljene“, kako tvrde američki diplomati. Realne su bile i prijetnje Donbasu i stradanja četvoromilionskog stanovništva, pred kojima su tokom osam godina zatvarali oči SAD, NATO i Evropska unija. Sada su već poznati planovi agresije Kijeva u martu ove godine na DNR, LNR i čak na ruski Krim.

Šta zaista čudi u „autorskom tekstu“ ambasadorke SAD to je neosnovan zahtjev upućen svim političkim liderima i liderima civilnog društva Crne Gore da bez dvoumljenja osude aktivnosti Rusije. Očigledno je da će prema ovome kriterijumu u američkoj ambasadi ponovo odlučivati ko je ovdje „dostojan“, a ko „nedostojan“ partner. Uzgred, ambasada SAD u Ukrajini ima bogato iskustvo odabira kadrova na ministarske položaje, čak su i državljane SAD tamo gurali – tako je gore pomenutim programom razvoja biološkog oružja sa položaja ministra zdravlja Ukrajine rukovodila američka državljanka U.Suprun.

Uzgred, kada SAD ili drugi zagovornici sankcija pozdravljaju priključivanje Podgorice antiruskim mjerama Evropske unije i NATO saveznika nije suvišno da podsjetimo da su se oni sami unaprijed pripremali za uvođenje sankcija – SAD 2021. godine, kada su za tri puta povećali otkup ruske nafte. Dok Velika Britanija u januaru 2022. godine kada je samo u toku jednog mjeseca potrošila rekordni iznos od 2,6 milijardi funti sterlinga za kupovinu nafte, gasa, uglja, koksa itd. iz Rusije.

Naravno, naša su pitanja retorička, za razmišljanje. Za razliku od stroge učiteljice iz Vašingtona, nemamo spisak crnogorskih političara u rukama, spremajući se da stavimo „plus“ ili „minus“ pored svakoga prezimena. Tako, očigledno, izgleda sloboda i nezavisnost u okvirima „poretka, zasnovanog na pravilima“.

Nekoliko pitanja onima koji bespogovorno podržavaju Kijev

Ne pokušavajući sa svoje strane nimalo da utičemo na mišljenje crnogorskih političara i javnih funkcionera, željeli bismo da postavimo nekoliko pitanja onima koji zastupaju bespogovornu podršku kijevskim vlastima.

Da li se ova bespogovorna podrška odnosi na mogućnost ulaska u NATO zemlje koja razrađuje nuklearno i biološko oružje, koje bi svakog trenutka moglo pasti u ruke podivljalih nacionalista? Da li podržavate postojanje mini-koncentracionih logora Oružanih snaga Ukrajine (VSU) u Donbasu, spaljivanje desetina živih ljudi u Domu sindikata u Odesi 2.maja 2014. godine, uništavanje od strane VSU desetina hiljada stanovnika Donbasa tokom poslednih 8 godina, korišćenje mirnog stanovništva kao živog štita od strane nacionalističkih bataljona, zarobljavanje djece kao talaca i primjenu zabranjenih kasetnih bombi, između ostalog i u centru Donjecka, 14. marta ove godine? Da li vaša podrška obuhvata i poziv ambasade Ukrajine u Podgorici za formiranje jedinica plaćenika, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonodavstvom i obećanje ukrajinskih diplomata da će nađubriti ukrajinsku zemlju tijelima ruskih diplomata u Crnoj Gori (jeste, imamo skrinšot)?


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

google play

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services