Skip to main content

Bečić: Građani na narednim izborima da glasaju za one koji drže riječ

Bečić: Građani na narednim izborima da glasaju za one koji drže riječ



Bečić: Građani na narednim izborima da glasaju za one koji drže riječ
Foto: Demokrate

Na drugoj izbornoj konvenciji Demokrata Bijelo Polje poručio je da se građani ne igraju na narednim izborima, ne isprobavaju, jer nema se više prava na grešku. Ova greška se plaća, a ta naredna bi bila za dvadeset narednih godina tragična po Crnu Goru.

Demokrate su, kako je naveo, na primjeru jedne velike partije koja je suštinski Crna Gora u malom pokazale i dokazale šta znače pomiranje, stabilnost i povjerenje.

Lider Demokrata je podsjetio i da za osam godina nijedan funkcioner nije otišao iz ove partije, te da su ljudi u Demokratskoj Crnoj Gori dokaz da Crna Gora može složno i skladno da funkcioniše.

“Ovu slobodu neće uzeti, ovo pomirenje koje smo donijeli ne mogu na bilo koji način degradirati, jer im to mi nećemo dati. I zato, u susret narednim izborima, građani olovku u ruke, ali pamet u glavu. Da smo malo više mi u avgustu kritikovali neke i ukazivali šta je moguće, bolje bi danas bilo. Danas bi Demokratska Crna Gora imala dominantan broj mandata, sve bi danas bilo sigurno i stabilno u Crnoj Gori”, kazao je Bečić, dodavši da su Demokrate i tada bili pošteni, te da cilj nijesu bili procenti i mandati što građani danas mogu odlično da vide i sagledaju.

“Na narednim izborima isključivo igrajte na sigurnu kartu, jer ako je ko pokazao da je glas dat za njega kao da ste ga stavili u najčvršći svjetski sef – onda je to Demokratska Crna Gora. Ne igrajte se na narednim izborima, ne isprobavajte, nema se više prava na grešku. Ova greška se plaća, a ta naredna bi bila za dvadeset narednih godina tragična po Crnu Goru. E zato na sigurnu kartu, e zato na Demokratsku Crnu Goru. Zašto? Vrlo jednostavno: Održali smo riječ, a to je najvažnije”, naglasio je Bečić.

Dodao je da ako bi pogazili moral, ako bi u politici bilo sve dozvoljeno, gdje bi ovo društvo išlo.

“Bili bi skup političkih varalica koji bi gledali kako da na sedmičnom nivou prevari bilo koga, a od svega toga bi ispaštali građani Crne Gore bez obzira koga su glasali”, kazao je predsjednik Demokrata i dodao da je po njemu zato riječ u politici svetinja, da je to zakon, da je to aksiom, da je to put koji određuje, opredjulje birača kome će ukazati podršku i kome će dati povjerenje.

Podsjetio je i na politička dešavanja i, kako je kazao, one koji ne drže riječ, a koji su uvjeravali da neće izdati.

“Sve su prevarili, sve su obmanuli”, podsjetio je Bečić, zapitavši se da li je građanima ogavnija direktna izdaja, ili ova prikrivena dijela određenih političkih subjekata, kojoj svjedočimo ovih dana gdje uzimaju mrvice sa Abazovićevog, Jokovićevog i Đukanovićevog stola.

U prisustvu velikog broja delegata, građanki i građana Bijelog Polja, izabran je Drugi saziv OO Demokrate Bijelo Polje, kako navode u saopštenju, duplo brojniji od prethodnog.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci