KOLUMNA

Belveder trči nemilice ka Benderu

Nakon predaje Crne Gore Austrougarskom carstvu 1916. godine evo ponovo na Cetinju latinonatovski put nema alternativu po riječima novog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića.

Belveder trči nemilice ka Benderu

Nakon predaje Crne Gore Austrougarskom carstvu 1916. godine evo ponovo na Cetinju latinonatovski put nema alternativu po riječima novog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića.
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: KOLUMNA
Tizer: Nakon predaje Crne Gore Austrougarskom carstvu 1916. godine evo ponovo na Cetinju latinonatovski put nema alternativu po riječima novog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića.
Napiši komentar
Izvor vijesti: Adria.tv
| Ilija R. Miljanić
Pozicija: 1
Izvor vijesti: Adria.tv
Podnaslov: KOLUMNA
Tizer: Nakon predaje Crne Gore Austrougarskom carstvu 1916. godine evo ponovo na Cetinju latinonatovski put nema alternativu po riječima novog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića.
Napiši komentar
Izvor: Adria.tv
Ilija R. Miljanić

Belveder trči nemilice ka Benderu
Ilija R. Miljanić, član Glavnog odbora Nove srpske demokratije
Ilija R. Miljanić, član Glavnog odbora Nove srpske demokratije

Narod se poradovao da nakon velike narodne pobjede 30. avgusta 2020 više neće biti Krivokapića-Krivomozgovića ali novi Premijer Eskobarovog Montenegra nije imao izlaza a sve da opravda ustoličenje novog  Mitropolita Crnogorsko –Primorskog na latinskom Cetinju g.Joanikija. Nakon Drljevićkog skupa 1941.g. o istupanju Crne Gore iz Kraljevine Jugoslavije u Zetskom Domu na Cetinju klica današnjeg ukrajinskog scenarija, već tada  promovisana na velika vrata. Upravo tadašnja Komiterna tj.partizanski pokret u saradnji sa ostacima komitskog odeljenja nakon 1918.g. sa fašistima u Italiji i Njemačkoj rodiše Montenegro koje evo danas zapljuskuje na novi bratoubilački rat.

Nakon pojave Liberalnog saveza u Crnoj Gori otpoče era fašizacije koja se kasnije udbaški utemelji u zagrljaju  sa vojstvom Narodne stranke koju predvođaše smutni raskolnik Novak Kilibarda koji ni na Veliki petak nije postio a i vuci zavijaju od gladi?Izrodi se tada prevarantska Narodna sloga kojoj zlikovački vijenac sa crnim božurima zakitiše Slavko Perović i prevarant srpske misli, narodni basnar i jagnjofukac Novak Kilibarda. Konačno projekat dukljanizacije ugrabi i ode dalje u fašizaciju Crne Gore  mladi Titović- Đukanović Milo sa hiljadu lica i zaluđe i pokrade narod punih 30.smrtnih godina  koje produžavaju Josipovu čizmu i dalje. Brozović- Đukanović, imao na umu da nakon 30.avgusta 2020g. protjera sve srbe koji slobodno dišu  a srbe puzoviće da  privede montenegrijskom jednoumlju. Očigledno ga stari Premijer Krivokapić pošteđe a novi Premijer evo ispija vino za pobjednički pir bez srpskog sveta u Montenegru.

Vele manjiska Vlada a očigledno se radi o koalicionoj Vladi sa ulaskom DPSa po dubini i širini. Da nam osta fizički prisutan na zemlji gorostasni Mitropolit Amfilohije 30.avgust 2020 g. bi bio pretvoren u dan pobjede nad neonacizmom i klerofašizmom u Crnoj Gori i već bi blistala slavna Kapela na vrh Lovćena i Vladika Rade Tomov konačno odahnuo od vandalističke i jeretičke grobnice. Brozo-komunisti srušili Njegošev zavjetni oltar-grob, a mramornu pećinu isklesa Ivan Meštrović miljenik ustaškog zločinca Ante Pavelića i oiviči je sa geometrijom latiničkog slova „U“. Evo sada novopečeni azovci-komiti, zaboraviše Lovćen i obilježavaju dan povijesnog i vječnog Montenegra na brdašču koje objelodaniše sa natpisom Belvender! Igraju se sa novim datumima od Tuđimila- Dan Vojske CG do Belvendera dana povijesnog Montenegra. Dan vojske tj Tuđimil datira prije Šizme, tj. podjele Hrišćanstva kako bi zadivili sa novim naručenim istoričarima sadašnje zaslijepljene generacije sa naručenom istoriografijom sa zapadnom kozmetikom. Do bitke na Tuđimilu, kažu  crnogorske vojske(niko ni čuo ni vidio) došlo sa stočarima iz Albanije oko stoga sijena.

Zaboraviše sve slavne bitke : Grahovac, Vučiji Do, Carev Laz, Fundina, izgleda sporni datumi jer glavne vođe i harambaše su bili Srbi. Utrkuju se oko Temeljnog ugovora stari i novi premijeri i jure do Ostroškog manastira, a sve da nađu modus da se prećutno izglasa Temeljni ugovor. Priča se takođe da treba da dobije krila i raspop i raščinjeni montenegrijski delija Miraš Dedaga, kroz drugi temeljni ugovor za komitsku grupu koji treba da zaživi kroz dogledno vrijeme.Sada stvari stoje implicitno,  eno Miraš u ključne zvanice na proslavi dana latinskog Montenegro uz njega Princ Nikola Petrović- francuz da a crnogorac ne ali ga bivši režim na silu ustoliči u Pijestinici.Sadašnji Premijer ga očekivao na bijelo ždrebe.

U zvanice se nađoše Branko Branka iz Pokreta za obmane i  tvorci Miraševe sekte i srbofobisti ali šampioni za porodična zapošljavanja. Raspop ispred sektaške stolice kod premijera Abazovića bio da okadi sve prisutno osoblje, a vjernika bar za sada par desetina. Nažalost svi gosti  prihvatili mantiju sotone i izigravali građanske palačinke sa Josipovim pekmezom od hazarske lože. Evo sada se u Ukrajini pokazalo da je Josip Bandera zasijao sjeme mračne zapadne ideologije koja hoće da kroz lažnu demokratiju i globalističke ciljeve ubiju indetitet, vjeru i običaje svih naroda koji ne misle po katalogu zapadnog fašizma. U drugom Svjetskom ratu isti demokratski zapad  podržavao Adolfa Hitlera i sve Josipe od milja gdje spada i  omiljeni Broz koji još cvjeta u Montenegru.

Da dodvoravanje bude nemilosrdno, nakon što saveznici 1945 g. sravniše Podgoricu sa crnom zemljom, a kosti nedužnog naroda još  čekaju na sveto grobno mjesto. Fašistima Milova eskadrila za nekolika ubijena švaba podigla  u Tološima spomenik za bliskost fašista i montenegrina. Ništa neobično  u Crnoj Gori još čekaju eskumaciju hiljade žrtava od terora partizanskih jedinica u jamama kod Nikšića: Kotor, Brkovača, Boka a znamo kako su prošli Pivljani u Dola i Grahovljani. Takva pravoslavna kasapnica od Titovih partizna nije zampaćena na manjem prostoru na planeti kao u Crnoj Gori. Zamislite još u Crnoj Gori vlada partizanska tvorevina da čovjek nema pravo na grobno mjesto i na smiraj jer su baštinili otađzbinsku ljubav za Kralja.Čemi se nadati kada su komunistički izvršioci tri puta prebijali čuvenog  Vojvodu Petra Bojovića koji prvi oslobodi Beograd u Prvom ratu od švaba i Milunku Savić najodlikovaniju ženu svijeta doveli do ruba teške sirotinje.

Sa Đukanovićevom janičarskom hisrerijom  i i srbofobijom i rusofobijom uz sadejstvo sa azovskim Ministrom spoljnih poslova Montenegra  sa svirepim upoređivanjem Srebrenice i Buče zaista prevazilazi svaki ljudski razum. Do juče ta ista klika svakodnevno tračila Mitripolita Amfilohija i iz iste kuhinje sada se bave užasnim podmetanjima pedofilije na presto Mitropolita Joanikija, bezumlje, ništavila i teški jeres i mržnja svega što je Svetosavsko i Rusko. Kukavička posjeta Predsjednika Montenegra, takozvanom Kosovu, zaboravi progonjenje 30000 crnogoraca i više od 300000 srba  sa svog ognjišta uz ogromne žrtve i eksperimente prodaje organa i rušenja kolijevke srpskog roda. Ako premijer Abazović, zaista želi da se obračuna sa mafijom i pljačkašima Crne Gore, onda počnite redom: svi iz dinastije Đukanović, zatim  njegovi kumovi rođaci i prijatelji, Katnić, Gvozdenović, Brković Barović, Bokan, Roćen,Marković, Veljović i dr.  Nadalje, sve sudske i tužilačke  organe na svim nivoima koji su saučesnici pljačke i otuđenja sve pokretne i nepokretne imovine. Samo pod takvim uslovom možete da napravite značajan pomak a sve drugo će biti pokušaj mačke da uhvati malog miša a veliki  se ljulja i kupuje bjelosvjetsku milostinju kao već neki iz dinastije Đukanović.Ako se po jutru dan poznaje, vraćanje Đukanovića i  vjekovnih „sedlara“ na koje jaše  više od 20.g. vodi u samoubistvo građane Crne Gore. To bi zunačilo da dojučerašnja  Apstolsla i današnja Eskobarska vlada budu  smrtna epizoda koja može odvesti na opasna ukrajinska vrata haosa i bratoubilaštva. 

Zaječaće zvona na svim manastirima Moskovske Patrijajšije i Svetog Kojeva bez azovskih i hazarskih fašista, a Kosovski Zavjet će  ponovo sa Gračanice i obnovljene kapele Lovćenskog Tajnovidca  na vrha Lovćena  služiti nepobedljivom i vječnom  Svetosavskom rodu srpskoga naroda. Sve su Drine ovog svijeta krive i nikad se one neće moći svekolike ni potpuno ispraviti, ali nikad ne smijemo  prestati da ih ispravljamo. Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Odgovor nije jednostavan. Ali čini mi se da je jedan od razloga odsustvo poštovanja čoveka, njegovog punog dostojanstva i pune unutašnje slobode i oduzimanjem indetiteta, jezika, vjere, nacije, kulture i dr.Danas svet nesumnjivo preživljava sudbonosne trenutke i to čovječanstvo u cjelini.Odmah nakon Velikog rata, pojavio se novi elemenat u svijetu a to je zapadna-hazarska globalna katastrofa.

Svi umru samo jednom, a veliki ljudi dva puta – jednom kad ih nestane sa zemlje, a drugi put kad propadne njihova zadužbina; naslovi Nobelovac Ivo Andrić.

*Stav autora ne odražava nužno stavove portala ADRIA


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services