NOSILAC LISTE DF-A U BUDVI O ZAOKRETU SNP-A I GP URA

Božović: Do Skupštine stigoše sa nama, a u Vladu odoše sa njima

Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.

Božović: Do Skupštine stigoše sa nama, a u Vladu odoše sa njima

Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.
Pozicija: 2
Izvor vijesti: Dan
Podnaslov: NOSILAC LISTE DF-A U BUDVI O ZAOKRETU SNP-A I GP URA
Tizer: Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.
Napiši komentar
Izvor vijesti: Dan
| .
Pozicija: 2
Izvor vijesti: Dan
Podnaslov: NOSILAC LISTE DF-A U BUDVI O ZAOKRETU SNP-A I GP URA
Tizer: Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.
Napiši komentar
Izvor: Dan
.

Božović: Do Skupštine stigoše sa nama, a u Vladu odoše sa njima
Foto: Adria.tv
Foto: Adria.tv

“Građani su 30. avgusta prije dvije godine iskazali jasan stav i poslali DPS u političku prošlost, a sada vidimo da pojedine partije koje su do juče bile sa nama u koaliciji, ulaze u zagrljaj sa njima”, rekao je Božović za „Dan“.

On je naveo da smo se „u Crnoj Gori previše puta nagledali prekrajanja izborne volje, stvaranja vještačkih i matematičkih 'većina' suprotno osnovnim pravilima demokratije“.

“Time se urušava ustavni princip da se vlast formira na osnovu slobodno izražene volje građana na izborima. Sada se dešava da se većina formira neprincipijelnim pregrupisavanjem koje građani ne podržavaju i ubijeđen sam da će takva vlada biti kratkog daha”, dodao je Božović.

Naglasio je da „potpunu odgovornost za dalja dešavanja preuzimaju oni koji su promijenili kurs političkog djelovanja i umjesto interesa građana prihvatili da rade u interesu bivšeg režima i budu im logistika za povratak na vlast“.

“Sada je već postalo očigledno da politički subjekti i pojedinci koji su akteri manjinske vlade neće imati moći da se odupru interesima i uticaju DPS-a zbog čega ovaj projekat neće biti održiv na duže staze. Ovo svakako predstavlja tektonski poremećaj na našoj političkoj sceni i mislim da će svi koji kohabitiraju sa DPS-om doživjeti sudbinu njihovih prethodnih koalicionih partnera, od Liberalnog saveza do Pozitivne”, kazao je Božović, koji je i poslanik Nove srpske demokratije.

Odgovarajući na pitanje kako će DF reagovati na formiranje manjinske vlade, Božović je kazao da je „jedini realni izlaz iz trenutne političke krize bio formiranje tehničke, odnosno izborne vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

“Svjedoci smo da jeprethodna vlada bila neodrživa. DF je pravovremeno predlagao ova rješenja, ali nijesmo naišli na razumijevanje drugih političkih subjekata. Smatramo da je u situaciji ovako komplikovanih odnosa najpoštenije bilo vratiti mandate građanima koji će na izborima dati sud o svemu – istakao je Božović poručivši da je „DF uvijek spreman za izbore“.

Ali primjećujem da je kod svih drugih skoro pa postojao konsenzus da do izbora ne dođe. Podsjetiću da smo predlagali kolegama iz Demokrata da zajednički organizujemo proteste i pokrenemo građanski bunt kao mehanizam demokratskog pritiska u datim okolnostima, ali smo odbijeni jer očigledno ne postoji volja za sinhronizovanom i odlučnom reakcijom. Kao i uvijek, DF će svoje političko djelovanje nastaviti protiv DPS-a sada više nego ikada, koristeći se svim raspoloživim demokratskim sredstvima”, dodao je Božović.

Istakao je da je DF „dominantno snaga koja je na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novog, Mojkovcu, Beranama dokazala da je garant da DPS šaljemo na margine političkog djelovanja i to će nastaviti“.

“U ovom trenutku posvećeni smo izborima u svim lokalnim samoupravama i dokazaćemo da izborna volja građana nije formiranje vještačke vlade koja je sastavljena od raznoraznih ličnih i partijskih interesa”, istakao je on.

Govoreći o lokalnim izborima u Budvi, Božović je ukazao da su raspisani zbog blokade opštinskog parlamenta koja je trajala duže od osam mjeseci te da je Vlada raspustila skupštinu i uspostavila odbor povjerenika. Dodao je da su „budvanski parlament u blokadi držali DPS, Demokrate, SNP, URA, Prava, SD, SDP i Crnogorska jer su željeli da promijene izbornu volju i smijene aktuelnog predsjednika Opštine.“

“ Za nas je to neprihvatljivo i kao što je to bio slučaj 2020. godine kada je DPS kupovinom odbornika i prevođenjem Crnogorske na svoju stranu, preko upravne inspekcije, policijskih i parapolicijskih snaga izvršio nasilnu promjenu vlasti, i ovog puta ćemo uspjeti da sačuvamo izbornu volju i uspostavimo vlast po mjeri građana, a ne po mjeri pojedinaca koji su pokušali da obesmisle volju naroda”, poručio je Božović.

Podsjetivši da na lokalne izbore DF nastupa sa pozicije vlasti „evidentno je da iza nas stoje konkretni rezultati i činjenice“.

“Uspjeli smo da konsolidujemo javne finansije, da vratimo preko 50 miliona duga iz prethodnog perioda, vratimo sva kreditna zaduženja opštine, da redovno finansiramo sve tekuće obaveze i da su iza nas uspješno realizovane turističke sezone, posebno ona 2019. godine koja je bila rekordna”, dodao je Božović.

Oslobodili smo Budvu iz kandži organizovanog kriminala

Božović smatra da je najznačajniji uspjeh budvanske vlasti to što su „uspjeli da lokalnu vlast oslobode kandzi organizovanog kriminala i korupcije jer se odluke donose u interesu grada a ne bilo kog pojedinca“.

“Vjerujem da smo time trasirali pravi put za Budvu koji ovog puta želimo da poboljšamo. Naša kampanja biće bazirana na činjenicama. Ponudićemo viziju razvoja koja je Budvi potrebna. U tom cilju spremni smo kadrovski i programski da u punom kapacitetu preuzmemo odgovornost za dalje upravljanje gradom kojem je potrebna politička i svaka druga stabilnost. Potpuni sam optimista da će lista koju predvodim pojedinačno osvojiti najveći izborni rezultat i biti u prilici da sama formira vlast. Vrijeme ucjena, nestabilnosti i kočenja razvoja Budve će biti prošlost nakon predstojećih izbora”, zaključio je Božović.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

google play

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services