bivši poslanik ocijenio

Damjanović: Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize

Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize

Damjanović: Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize

Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize
Pozicija: 4
Izvor vijesti: RTCG
Podnaslov: bivši poslanik ocijenio
Tizer: Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize
Napiši komentar
Izvor vijesti: RTCG
| .
Pozicija: 4
Izvor vijesti: RTCG
Podnaslov: bivši poslanik ocijenio
Tizer: Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize
Napiši komentar
Izvor: RTCG
.

Damjanović: Crnoj Gori potrebna stabilnost da bi se odbranila od krize
Damjanović
Damjanović

On je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG1 rekao i da je bilo neformalnih komunikacija o njegovoj eventualnoj ministarskoj poziciji u novoj vladi, ali nije želio ni da potvrdi ni da demantuje navode da će voditi resor finansija.

"Da sačekamo još koji dan, isuviše dugo ova priča traje i neka se ona zaokruži. Bolje što prije za nas, jer ovo političko mrcvarenje nikome ne donosi dobro", rekao je Damjanović.

Govoreći o aktuelnom ekonomsko-političkoj situaciji, Damjanović je rekao da nije dobro da ova situacija traje: "Vlada koja trenutno radi svoj posao izgubila je svoje povjerenje i ona se kao takva posmatra s aspekta međunarodnih krugova, finansijskih institucija, ali i građana i privrede".

Damjanović kaže da se čeka kakva takva stabilnosti, koje u ovom trenutku nema. Iz političke, kaže on, proizilazi i ekonomska nestabilnost koja je podstaknuta dodatno i međunarodnim konfliktom, rastom cijene energenata i hrane.

Komentarišući najavu da će vlada imati do 20 resora, te hoće li biti postavljanja po dubini, Damjanović je rekao da ni tekuća vlada nije na pravi način kadrovski zaokružila sva mjesta u odnosu na otklon od bivšeg sistema.

"Svjedoci smo da su unutar bivšeg sistema na visokorukovodnim mjestima kao kadar zadržani problematični eksponenti bivšeg režima. Tu ima prostora da se povjerenje da ljudima koji mogu da iznesu teret zadataka koji čekaju", ocijenio je Damjanović.

Budući da je program "Evropa sad" set zakona usvojen u parlamentu, Damjanović navodi da će svaka pa i nova vlada do kraja morati da zaokruži ono što je obaveza.

"Program je potrebno značajno unaprijediti. Ostao je neodgovoren dio koji se tiče penzionera i njihovog statusa, oni su u teškoj poziciji sada. Tu je problem i sa ostalim socijalnim kategorijama. Sve to će morati biti u fokusu nove administracije", rekao je Damjanović.

Nestabilnost koja traje, kako je rekao, indukovana je globalnim konfliktom te posljedicama dvogodišnje pandemije: "Treba nam dobar odgovor na sve to. Mislim da uga u ovom trenutku nema, osim dosta tzv. tviter ekonomije i marketinga, kojeg smo svjedoci".

Aktuelna vlada se, ocijenio on, stavlja u jednu vrstu političkog subjekta, pripremajući se za lokalne izbore.

U vezi privođenja bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice na podgoričkom aerodromu, Damjanović je rekao da bi državni organi trebalo da rade svoj posao.

"Svakako podstrek državnim organima i SDT-u i policiju da se maksimalno posvete suzbijanju ozbiljnog kriminala u Crnoj Gori. On je indukovan jednim dijelom švercom cigareta. Dok sam bio sedam mjeseci u Upravi prihoda i carina taj šverc je suzbijen na najmanju mjeru", rekao je Damjanović.

Podsjeća na povećan broj pljački skladišta u Baru što je, kako je rekao, katastrofa i što bi trebalo da zabrine sve odgovorne u zemlji.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

google play

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services