DF

DF Demokratama: Ostavite nas na miru, pa račune raščistite sa Jokovićem i Abazovićem

Potekli ste iz SNP-a, tako da ćete valjda lako sve raspraviti sa svojim političkim ocima koji su vas svemu važnom u politici naučili, poručuju u saopštenju

DF Demokratama: Ostavite nas na miru, pa račune raščistite sa Jokovićem i Abazovićem

Potekli ste iz SNP-a, tako da ćete valjda lako sve raspraviti sa svojim političkim ocima koji su vas svemu važnom u politici naučili, poručuju u saopštenju


DF Demokratama: Ostavite nas na miru, pa račune raščistite sa Jokovićem i Abazovićem
Foto: Adria.tv
Foto: Adria.tv

Demokratski front (DF) poručio je Demokratama da "ukoliko imaju neraščišćene račune sa potpredsjednikom Vlade Vladimirom Jokovićem i premijerom Dritanom Abazovićem to rasprave sa njima, a da DF ostave na miru".

Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

Demokratska Crna Gora svojim upornim napadima na Demokratski front pokazuje duboku frustraciju koje ne umije da se okane. Umjesto da vode inkluzivnu politiku saradnje, sve više tonu u patološki svađalački karakter političkog ponašanja.

Ukoliko Demokrate imaju neraščišćene račune sa Jokovićem i Abazovićem, neka izvole raspraviti to s njima, a DF neka ostave na miru. Oni su potekli iz SNP-a, tako da će, valjda, lako to raspraviti sa svojim političkim ocima koji su ih svemu važnom u politici naučili. SNP je u vrijeme njihovog pripadanja toj stranci bio "poseban način i stil života", kako su i oni govorili. Prethodnih dana smo vidjeli da se ne radi baš o nekom posebnom političkom i ljudskom dometu i stilu.

A što se tiče Ure, ona je godinama Demokratama bila glavni politički ortak, tako da su postali jedni drugima najbliži, gotovo rođena braća, s kojom su dijelili zajedničke radosti, patnje, smijeh i suze.

Šta se odjednom desilo, ko je koga prevario i izdao, ko je koga uvrijedio ili žednog preveo preko vode - nije pitanje za DF, i mi ne želimo time da se bavimo.

Čitava javnost vrlo dobro zna na koji način se prethodna Vlada ponijela prema DF-u koji je podnio najveću žrtvu kako bi se očuvala izborna volja građana od 30. avgusta. Tako je naš politički savez najviše oštećen i izvaran od strane vlade Zdravka Krivokapića.

Krivokapićevim ministrima je bilo draže da imenuju kadrove DPS i SDP na većinu važnih izbornih funkcija, nego kadrove DF, koji su bili bolji, obrazovaniji i čestitiji od starih Đukanovićevih kadrova. Tada su Demokrate dobile sve što su željele i nezasluženo im je pripalo nesrazmjerno više mjesta od DF, zbog čijeg gubitka sada prozivaju nas.

U tom vremenu nepravde, Demokrate ni riječi nisu rekle o tome kako je nepošteno da oni imaju više od DF koji je od njih najmanje duplo snažniji. Ako su tada ćutale i nisu registrovale nekorektan odnos Vlade - zašto sada podižu ovoliku viku protiv nas koji im nismo uskratili ništa?

Aktuelna Vlada je smijenila mnogo veoma stručnih kadrova DF-a i time narušila izvornu volju građana iskazanu na izborima 2020. godine. Sve smo to dobro upamtili i ne optužujemo Demokrate za te postupke, nego Vladu Dritana Abazovića.

U težnji da svi pronađemo prikladnu mjeru u međusobnim odnosima, apelujemo na kolege iz Demokratske Crne Gore da se okanu otrovnih strelica upućenih nama jer mi ne želimo nikakvu svađu sa njima.

Očekuju nas mnogo važnije stvari od lažnih optužbi i zato ih još jednom pozivamo da svu snagu i energiju usmjere ka zajedničkom rešavanju gorućih pitanja u ovoj zemlji.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services