VLADA RAZMATRALA KADROVSKA PITANJA

Imenovanja i razriješenja: Savo Rašović na čelu Uprave za sport i mlade

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja.

Imenovanja i razriješenja: Savo Rašović na čelu Uprave za sport i mlade

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja.


Imenovanja i razriješenja: Savo Rašović na čelu Uprave za sport i mlade
Foto: gov.me
Foto: gov.me

Vlada je dala saglasnost da se za glavnog inspektora rada u Upravi za inspekcijske poslove – Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke - Odsjeku za inspekciju rada, postavi Srđan Simović.

Za glavnu urbanističko-građevinsku inspektorku u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma - Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje - Direkciji za urbanističko-građevinski nadzor, postava se Mirjana Đurišić.

Arben Jakupi određen je za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima.

Maša Stevović određena je za državnu sekretarku u Ministarstvu prosvjete, a Miloš Medenica za državnog sekretara u Ministarstvu finansija.

Donijeto je i rešenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. sekretarke ranijeg Ministarstva finansija i socijalnog staranja Naide Nišić.

Ana Raičević određena je za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva finansija, a Bojan Bugarin za savjetnika potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku.

Donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. sekretara Ministarstva odbrane Dragutina Kalezića.

Jadranka Vojinović određena je za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva odbrane, a generalnom direktoru Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane potpukovniku Todoru Goranoviću prestaje mandat. Na njegovo mjesto će doći Janko Laković.

Prestanak mandata vršenja dužnosti v. d. direktora Uprave za sport i mlade određen je Marku Begoviću, a na njegovo mjesto dolazi Savo Rašović.

Mersudin Gredić imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Enesa Hasanagić Katana za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva javne uprave,  za v.d. generalnog direktora Direktorata za normativne poslove i razvoj policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova imenovana je Hermina Šabotić.

Vlada je predložila redovnoj Skupštini akcionara „Luke Bar“ AD Bar da za članove Odbora direktora izabere: Darka Pekića, Marka Nišavića, Vladimira Dragovića i Nedžiba Ibrišimovića i odredila Snežanu Đurković za punomoćnika- predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara „Luke Bar“ AD Bar.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services