"Građani Crne definitivno ubijeđeni da SNP priča istinu"

Ivanović: SNP-u Temeljni ugovor bio i ostao prioritet, dokazali smo da nismo izdajnici

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović komentarisao je za BORBU jučerašnje objavljivanje radne verzije Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i kazao da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom bilo i ostalo prioritet SNP-a.

Ivanović: SNP-u Temeljni ugovor bio i ostao prioritet, dokazali smo da nismo izdajnici

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović komentarisao je za BORBU jučerašnje objavljivanje radne verzije Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i kazao da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom bilo i ostalo prioritet SNP-a.


Ivanović: SNP-u Temeljni ugovor bio i ostao prioritet, dokazali smo da nismo izdajnici

"Mislim da su građani Crne Gore definitivno ubijeđeni da SNP kao ozbiljna partija priča istinu. Suštinski, dokazali smo da nam je prioritet bio i ostao Temeljni ugovor sa SPC i da je to bio jedan od naših prevashodnih ciljeva koje smo postavili za naš ulazak u manjinsku Vladu. Poslednjih dana je bilo nagađanja hoće li se proces dovesti do kraja. Mnogi su tvrdili da je to samo prazna priča. Jučerašnje saopštenje iz Vlade i izlaganje ministra pravde, koji je za taj ugovor i odgovoran, iznio je podatak da je Temeljni ugovor završen, a juče je i objelodanjen. Sad svi oni koji nisu željeli da do Temeljnog ugovora dođe se bune", kazao je Ivanović za taj portal.

SNP će biti i dalje uporan, tvrdi Ivanović, da svi prioriteti i predlozi koji su postavljeni kao uslov za njihov ulazak u manjinsku Vladu budu do kraja ispunjeni.

"Potrudićemo se da Zakon o popisu bude na dnevnom redu na sledećoj sjednici"

"Ovih dana razgovaramo sa onima koji su bili protiv Temeljnog ugovora, a koji su i protiv popisa. Oni čak i traže da do popisa ne dođe, a razlog pronalaze u lokalnim izborima. Mi želimo da u skupštinsku proceduru uđe Zakon o popisu koji je predat Skupštini i na dnevnom redu na narednoj sjednici Skupštine bi trebalo biti uvršten i Zakon o popisu. Bićemo istrajni, kao što smo istrajali i za Temeljni ugovor, kao i za sve ono što smo tražili", kazao je Ivanović.

Svima je jasno, tvrdi Ivanović, da je Temeljni ugovor trebalo da bude donešen davno, a zašto nije – to je posebna priča.

"Ovog puta i predsjednik Vlade i Vlada i ministri ispred SNP-a su bili potpuno jasni da se Temeljni ugovor mora potpisati i da se to mora desiti. Rečeno je da će biti donešen do kraja juna i vidite da je juče ugledao svjetlost dana", pojašnjava šef poslaničkog kluba SNP-a.

Ivanović se upitao zašto bi se pravila razlika između Srpske pravoslavne crkve i drugih vjerskih zajednica.

"Neke su već potpisale ugovore. Nikakav problem nije ni da svi drugi koji nisu potpisali, a mi podržavamo i takve, budu potpisnice takve vrste ugovora između vjerske zajednice i države Crne Gore. Prema tome, držimo do riječi i znamo da u ovoj političkoj situaciji ne želimo da talasamo, niti da pravimo probleme. Tražimo dijalog, mirna rješenja u Crnoj Gori. Tražimo da građani Crne Gore jedan ovakav ugovor prihvate ovakav ugovor kao normalnu stvar i kao nešto što je potrebno Crnoj Gori. Normalno, uvažavanje vjernika koji podržavaju ovakvu jednu vjersku zajednicu", kazao je šef poslaničkog kluba SNP-a.

"Svakog dana pokazujemo da nismo izdajnici i da nismo prodane duše"

Svaki dan SNP pokazuje da nisu izdajnici, kaže Ivanović i dodaje da nisu neko ko se prodao.

"Vidite da nismo prodane duše, da smo se posvetili Crnoj Gori, interesima građana Crne Gore i da svjesno ulazimo u jednu ovakvu priču braneći i Crnu Goru i braneći njene građane od nekih koji bi željeli da se ponovo desi da Crna Gora bude privatna država. Dok smo dio vlasti i dok smo tu gdje jesmo, Crna Gora neće biti privatna država. Ja znam da bi neki građani Crne Gore voljeli da se malo brže odvija borba protiv kriminala i korupcije, ali da smo sad u prilici da damo maksimum da se to brže rješava i da damo doprinos da institucije zažive punim kapacitetom, da izaberemo VDT-a, Sudski savjet i sudije Ustavnog suda. Kada to bude završeno, možemo reći da su institucije slobodne", rekao je on.

SNP, dodaje Ivanović, pokazuje svoj kapacitet i želju za dijalogom sa svima i sa onima koji različito misle i koji postižu različite ciljeve, a sve u interesu građana Crne Gore. Dodaje i da je SNP svjesan da se mora razblokirati put ka EU.

"Znamo da je bio u zastoju. Kad kažem da se treba odblokirati, mislim na 80-85 odsto građana koji su za EU. Molio bih građane da povedu računa da izjave nekih neodgovornih ne znače da je SNP kriv za to, već naprotiv, SNP je tu da takve priče onemogući jer takve priče usporavaju napredak Crne Gore. Na tome ćemo istrajati pa makar se i ova manjinska vlada raspala i ostala bez naše podrške", zaključio je on.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services