Skip to main content

Krivokapić: Crna Gora i San Marino dokaz da su male države spremne da izdrže promjene

Krivokapić: Crna Gora i San Marino dokaz da su male države spremne da izdrže promjene



Krivokapić: Crna Gora i San Marino dokaz da su male države spremne da izdrže promjene

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), tokom susreta istaknut je značaj ekonomskog povezivanja, naročito u kontekstu biznis potencijala i turističkog sektora.

“Zajednički je ocijenjeno da bi model saradnje devet malih zemalja, mogao biti primijenjen u snaženju pozicije Crne Gore i San Marina, koje imaju puno sličnosti, a koje mogu predstavljati prednost na globalnom tržištu”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je rekao da je jedan od dokaza posvećenosti realizaciji aktivnosti na dobrobit građana predstavlja potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o jačanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova dvije države.

Tom prilikom, kako su kazali iz MVP-a, ocijenjeno je da će taj korak predstavljati odličan okvir za uspostavljanje institucionalne saradnje Crne Gore i San Marino, naročito u kontekstu zajedničke ekonomske aktivnosti, održivog razvoja i obrazovanja.

“Tokom susreta je ocijenjeno da bi intenzivniji susreti zvaničnika dvije države poslužili kao dobar model razmjene mišljenja u odnosu na aktuelna geopolitička dešavanja, kao i da se male države u vremenu kome svjedočimo suočavaju sa brojnim izazovima”, navodi se u saopštenju.

Krivkapić je kazao da su na tom putu Crna Gora i San Marino dokazale sposobnost da na njih odgovore.

Iz MVP-a su dodali da je na sastanku istaknut značaj evropske perspektive za obje države, kao i pripripadanja evropskom sistemu vrijednosti.

Krivokapić se, kako je saopšteno, sastao i sa regentima San Marina Oskarom Minom i Paolom Rondelijem, koji su boravili u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci