APEL PARTIJAMA

LP: Odmah pokrenuti pitanje povjerenja Vladi

Liberalna partija je danas pozvala sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenu pitanje povjerenja Vladi u parlamentu.

LP: Odmah pokrenuti pitanje povjerenja Vladi

Liberalna partija je danas pozvala sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenu pitanje povjerenja Vladi u parlamentu.


LP: Odmah pokrenuti pitanje povjerenja Vladi
Andrija Popović
Andrija Popović

Ističu da su Crnoj Gori u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u Evropskoj uniji.

"Današnji akt političkog nasilja i bahatosti kroz nepoštovanje volje najvećeg diiela parlamentarne većine i velikog dijela same Vlade, te izigravanje Sporazuma na kojem počiva ova Vlada od strane premijera, ozbiljan su udarac Crnoj Gori i njenoj evropskoj i demokratskoj perapektivi, ali i njenom ukupnom identitetu i ustavnom ustrojstvu", navode u LP.

Kako kažu, kap je prelila čašu.

"Današnja podrška nakaradnom tekstu temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori od strane krnje Vlade koja je bila u polovičnom sastavu, kap je koja je prelila čašu. Ovako ozbiljno pitanje ne može se rješavati 'preko koljena' uz ignorisanje savjeta svih važnih faktora, i građana i partija većine i stručne javnosti i civilnog sektora i međunarodne zajednice", dodaju u toj stranci.

Naglašavaju da će i današnja odluka, kako su i odluke prethodne Vlade koje su, kako kažu, donesene silom na sramotu, netransparentno i bez dijaloga uz veliko protivljenje javnosti, naprosto pale i poništene, trajati taman dok traje ova Vlada, a možda i kraće.

"Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako. Crnoj Gori su u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u EU. Umjesto toga, premijer nam nudi klerikalizaciju, legalizovanje nadmoći crkvene nad državnom vlašću i usmjerava Crnu Goru kako odgovara nekom drugom a ne njoj samoj. To ćemo hitno zaustaviti", poručuju iz LP.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services