Skip to main content

Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada ponašale se kao ekspoziture centara moći

Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada ponašale se kao ekspoziture centara moći



Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada ponašale se kao ekspoziture centara moći
Foto: Screenshot

„Deklarisani ciljevi, prioriteti i politike Vlade su u suprotnosti sa njenim sastavom i političkom većinom koja je glasa i podržava u parlamentu. I Zdravkova i Dritanova Vlada su se ponašale kao ekspoziture centara moći, za koje niko nije glasao i koji ne učestvuju na izborima. Prekid veza sa parlamentom i političkim partijama koje su dobile povjerenje birača na izborima pretvorio je Vlade u mail adrese na koje su stizale instrukcije onih koji su ih i formirali. Formirati Vladu u koaliciji sa DPS-om , a očekivati da će ta Vlada obezbjediti političku podršku za borbu protiv mafije koja je direktno povezana da DPS je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa ekstremnim fašistima i srbofobima iz DPS I SDP, i očekivati političku podršku za sklapanje Temeljnog ugovora sa SPC je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa DPS, SDP, BS koja Srbiju doživljava kao neprijateljsku državu, a očekivati podršku za Otvoreni Balkan, je čista politička šizofrenija“, naveo je Medojević.

Kako je naglasio, “to političko ludilo je samo stvaralo dodatne antagonizme, izazivalo i pojačavalo podjele i konflikte i na kraju dovelo do sopstvenog kraha”.

„Slaba Vlada je pokušala da rješava ozbiljne društvene probleme i pitanja, bez prethodno postignutog najšireg konsenzusa. Dritan se brzo pretvorio u karikaturalnu imitaciju diktatora na koga uticaj imaju neki opskurni likovi sa živopisnim biografijama, koji mu daju sulude i opasne savjete. Ideja da svakoga može prevariti, slagati i da na kraju saldo bude nula je pogrešna i opasna. Sama činjenica da neće da podnese ostavku, kada mu 2/3 poslanika koji su izglasali njegovu Vladu pokreće inicijativu za pad Vlade pokazuje njegovu opsjednutost funkcijom. Taj egzibicionizam, soliranje, autokratsko ponašanje, neuvažavanje demokratskih principa i evropskih standarda demokratije, pa čak i pravila dobrog ponašanja u političkom životu, sklonost ka ličnim odmazdama i osvetama, uvlači čitavu zemlju u opasnu krizu. Ako Dritan ima makar jednog iskrenog prijatelja trebao bi da ga savjetuje da odmah podnese ostavku i otvori proces dijaloga za rješavanje teške političke, institucionalne i bezbjednosne krize. Država nije igračka“, naveo je on.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci