„ĐE MEDOJEVIĆA DA PUSTIMO U VLADU, U SLUŽBE“

Medojević: Nakon što je PzP tražio da koordiniše bezbjednosnim sektorom, nastala je panika i izabrana je Vlada poslušnika

Formiranjem 42. Vlade Crne Gore razoren je politički sistem i Ustavni poredak zemlje. I to malo što je urađeno od 1990. godine na uvođenju višestranačke demokratije i podjele vlasti, srušeno je do temelja, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević: Nakon što je PzP tražio da koordiniše bezbjednosnim sektorom, nastala je panika i izabrana je Vlada poslušnika

Formiranjem 42. Vlade Crne Gore razoren je politički sistem i Ustavni poredak zemlje. I to malo što je urađeno od 1990. godine na uvođenju višestranačke demokratije i podjele vlasti, srušeno je do temelja, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.


Medojević: Nakon što je PzP tražio da koordiniše bezbjednosnim sektorom, nastala je panika i izabrana je Vlada poslušnika
Foto: Adria.tv
Foto: Adria.tv

Medojević kaže da je Crna Gora vraćena više od 100 godina unazad u vrijeme Kralja Nikole , kada su izbori, partije, Vlada, Parlament, sudovi bili puka fasada iza koje se krila vladavina jednog čovjeka i sa njim nekoliko povezanih moćnika.

„Izjava tajkuna Žarka Rakčevića na javnom servisu “da se ni po koju cijenu ne smije dozvoliti formiranje Vlade na osnovu izborne volje građana” otkrila je pravo lice stepena razvoja demokratije u Crnoj Gori. Izbori su farsa, volja naroda je nebitna, institucije su fasada. Nekoliko moćnika određuje ko će vladati u Crnoj Gori. Jedan od najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori tada šalje poruku liderima DF “ ne morate vas trojica biti u Vladi da bi vladali. Nađite neke poslušnike koji će vas slušati, a vi vladajte iz sjenke” Gadim se vladavine iz sjenke, iz mraka, iza leđa, ispod žita. To je ta tajna Vlada koju narod ne bira i koja ne izlazi na izbore“, kazao je on.

Medojević kaže da je ponudu glatko odbio i da je zato PZP prvi izašao javno i rekao za koje je pozicije u vlasti zainteresovan i da je on kandidat za potpredsjednika za demokratsku tranziciju i koordinaciju sektora bezbjednosti.

„Ništa kod mene nema tajno i zakulisno. Politika je javna djelatnost i građani koji nas biraju moraju da znaju šta su naše politike, programski principi i stavovi o svim važnim pitanjima. Nastao je šok u redovima moćnika. Svi su odlično znali da bih ja na toj poziciji ispunio sva svoja obećanja, i da me niko ne bi mogao spriječiti u tome. Ni ambasade ni tajkuni, ni mafija. Svi su bili uvjereni da bih ja otvorio tajna dosijea UDBE i objavio imena špijuna, zabranio rad DPS-a, sproveo temeljnu lustraciju, sproveo reizbor sudija i tužilaca, pohapsio sve vođe DPS mafije i njihove vojnike, zamrznuo imovinu DPS funkcionera i tajkuna u zemlji i inostranstvo da pravosnažno okončanih sudskih postupaka, svu imovinu pravosnažno osuđenih čelnika i funkcionera DPS bih vratio državi, sve dugove koje ta korumpirana banda napravila i prebacila na državu Crnu Goru proglasio bih nepoštenim i nelegitimnim i obustavio bih njihovo plaćanje iz budžeta“, objašnjava Medojević.

„Nakon ove javne objave šta želi PzP i Medojević lično, u 42. Vladi nastao je haos i panika, a onaj isti moćnik koji ih je “savjetovao” da u vladu izaberu poslušnike“, kaže Medojević, na jednom sastanku na vrlo vrlo visokom nivou panično kaže “ Gdje da pustimo onog Medojevića u službe!

„I tako je formirana vlada poslušnika, tutuša, slučajnih prolaznika, političkih naturščika, lopova, iskomplekisranih gubitnika, zamlata, prevaranata, lažova, šibicara, zaludnjaka, kukavica, neznalica kojom se vladalo iz sjenke, iz tame, ispod žita, sa strane. “Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”. vječna istina Valtazara Bogišića. Princip Žarka Rakčevića “ da Vlada ni po koju cijenu ne smije biti formirana na bazi izborne volje građana” je važio i za formiranje 43 . Vlade. Politički svingeraj je nastavljen. Svako sa svakim. Svako na svakoga. Sprijeda, otpozadi, dvojke, trojke, sado-mazo, domino, grupno, stranci…Sve je tu“, kazao je on.

Medojević se pita gdje je demokratija, volja naroda, Ustav.

„Nema. Nestalo. Srušeno. “Đe Medojevića da pustimo u Vladu, u službe”. Nikako. Pusti Dritana, Adžića, Miljanića, može i Joko sa srednjom, nema problema. Samo da slušaju i da ne misle svojom glavom. Ima ko će da misli! Za njih. A ko misli o narodu?“, upitao se on.

„Kubik ogrjevnog drveta 70 eura, tona peleta 400 eura, gorivo skoro 2 eura, inflacija preko 11%, ljekovi skuplji i do 50%, Lazoviće obezbjeđuje policija, Dritan otkupljuje cigarete od švercera i plaća iz budžeta, šef ANB prodao hotel Kavčanima, policijski nadgledane likvidacije se nastavljaju, sezona pukla (nema Rusa i Ukrajinaca), Mickej ostavio budžet u rupama, prosvjeta i policija traže povećanje plata, seljaci povećanje premije za mlijeko, najesen se smiješi novo zaduženje“, nabraja Medojević i dodaje kako je osvježilo.

„Medo je sve u pravu! Kad bude svima jasno, biće kasno!“, poručio je on.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services