VLADA JUČE IMENOVALA VIŠE DRŽAVNIH SEKRETARA

Ministri SNP-a i URA doveli pomoćnike iz DPS-a i SDP-a

Manjinska vlada počela je sa raspodjelom funkcija. Na jučerašnjoj sjednici imenovala je više državnih sekretara, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Ministri SNP-a i URA doveli pomoćnike iz DPS-a i SDP-a

Manjinska vlada počela je sa raspodjelom funkcija. Na jučerašnjoj sjednici imenovala je više državnih sekretara, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose s javnošću.


Ministri SNP-a i URA doveli pomoćnike iz DPS-a i SDP-a
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedan dio sekretara je zaposlen zbog iskustva i znanja, dok je većina funkcije preuzela po osnovu članstva u partiji.

Bivši ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović imenovan je za novog savjetnika premijera Dritana Abazovića za vanjsku politiku. Državni sekretar tog ministarstva biće Ljubomir Mišurović. Generalni sekretar je Dragica Anđelić, dok je Stanica Popović imenovana za vršioca dužnosti generalne direktorice Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova.

Kako je saopšteno iz Vlade, Ilir Harasani, doskorašnji direktor Uprave za inspekcijske poslove, imenovan je za zamjenika generalnog sekretara.

Aktuelna ministarka kulture i medija Maša Vlaović razriješena je dužnosti članice Savjeta Centra savremene umjetnosti Crne Gore. Ona je kao nestranačka ličnost bila predlog GP URA. Na predlog Ministarstva kulture i medija, juče je za državnog sekretara tog resora izabran Denis Vukotić.

U obrazloženju Vukotićevog imenovanja ministarka kulture i medija istakla je da on posjeduje iskustvo u javnoj upravi, liderstvo i druge lične osobine, a njegove ekspertize iz oblasti pravnih nauka doprinijeće sprovođenju i izmjeni zakonskih okvira u resoru kulture i medija. Zanimljivo je to što je Vukotić kadar Demokratske partije socijalista (DPS), kako je ranije objavljeno na njihovoj zvaničnoj stranici. Takođe, Vukotić je u ime DPS-a imenovan za zamjenika člana Izborne komisije Glavnog grada Podgorica.

Vlada je donijela rješenja o imenovanju Bojana Božovića i Bojana Zekovića za državne sekretare u Ministarstvu pravde.

Zanimljivo je da je advokat Marko Kovač izabran za ministra pravde na predlog SNP-a, a Zeković je član Socijaldemokratske partije (SDP).

Damir Davidović novi je državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma. Na čelu tog ministarstva je funkcioner GP URA Goran Đurović. Davidović je bio državni sekretar u Ministarstvu turizma, izabran na predlog tadašnjeg predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića. Prije toga je obavljao funkcije savjetnika predsednika crnogorskog parlamenta i šefa kabineta gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše. Takođe, bio je i generalni sekretar Skupštine, a ima diplomu magistra evropskih poslova Centra za evropske integracione studije iz Bona i diplomirao je na Fakultetu za internacionalni menadzment u Beogradu.

Agron Camaj je novi sekretar u Ministarstvu javne uprave. On je ranije bio savjetnik u Ministarstvu kulture, a bez tog posla je ostao zbog uvredljivih poruka koje je preko Fejsbuka uputio na račun Srba u Crnoj Gori i bivšeg poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Ervina Spahića.

Mila Kasalica je novi državni sekretar u Ministarstvu finansija.

Mjesto državnog sekretara u resoru ministarke Jovane Marović popuniće Aleksandra Mašković.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija biće Admir Šahmanović, a u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services