Na inicijativu SDP-a: Šefovi poslaničkih klubova sjutra o Rezoluciji osude vojne operacije Rusije na Ukrajinu

Na inicijativu SDP-a: Šefovi poslaničkih klubova sjutra o Rezoluciji osude vojne operacije Rusije na Ukrajinu

Pozicija: 1
Napiši komentar
| .
Pozicija: 1
Napiši komentar
.

Na inicijativu SDP-a: Šefovi poslaničkih klubova sjutra o Rezoluciji osude vojne operacije Rusije na Ukrajinu
Skupština
Skupština

Na prijedlog Socijaldemkokratske partije sjutra će biti održan sastanak šefova klubova poslanika skupštinske većine oko Inicijative SDP da se u Skupštini usvoji Rezolucija osude ruske agresije na Ukrajinu.

U pismu koje je poslato svim šefovima klubova parlamentarne većine, koje potpisuje predsjednica Kluba poslanika SDP-LP Draginja Vuksanović Stanković, navodi sljedeće:

“Vjerujem da ste upoznati da je u skupštinsku proceduru upućen Predlog Rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, sa ciljem da Skupština Crne Gore, kao najviše zakonodavno i predstavničko tijelo, osudi akt agresije na jednu suverenu i međunarodno priznatu državu i pozove na mirno i diplomatsko rješavanje postojećeg konflikta.

Takođe, podsjećamo da je Sporazumom o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade Crne Gore (u daljem tekstu Sporazum) predviđeno da će potpisnici Sporazuma “zajednički predložiti Rezoluciju povodom agresije Ruske Federacije na Ukrajinu i tako iskazati svoju punu privrženost vanjskoj i bezbjednosnoj politici EU”.

Tim povodom pozivam Vas da održimo sastanak klubova poslanika političkih subjekata konstituenata Sporazuma, kako bismo dogovorili način i dinamiku rada na koncpipiranju Rezolucije, kako bi se o njoj rapravljalo i ista usvojila na jednoj od prvih narednih sjednica Skupštine.

Predlažemo da sastanak bude održan u četvrtak 26. maja sa početkom u 12h, u Plavoj Sali Skupštine Crne Gore”, navodi se u dopisu.

SDP je odmah nakon ruske vojne operacije pokrenuo političku inicijativu da se u Skupštini Crne Gore usvoji Rezolucija o osudi ruske vojne operacije, kako bi crnogorski parlament bio prvi u regionu koji bi usvojio jedan ovakav teskt.

“SDP očekuje od svih političkih subjekata koji su iskreno privrženi univerzalnim međunarodnim principima, i koji slijede politiku Evropske unije i obaveze Crne Gore kao članice NATO-a, da podrže naš prijedlog Rezolucije”, naveli su ranije iz SDP.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services