Demokrate

"Nelegitimna Vlada priprema nastavak afere ’funkcionerski stanovi’"

Poslanica Demokratske Crne Gore Tamara Vujović ocijenila je da je nevjerovatno je da "nelegitimna Vlada pored toliko problema i neriješenih pitanja koja opterećuju državu Crnu Goru priprema teren za nastavak afere ’funkcionerski stanovi’".

"Nelegitimna Vlada priprema nastavak afere ’funkcionerski stanovi’"

Poslanica Demokratske Crne Gore Tamara Vujović ocijenila je da je nevjerovatno je da "nelegitimna Vlada pored toliko problema i neriješenih pitanja koja opterećuju državu Crnu Goru priprema teren za nastavak afere ’funkcionerski stanovi’".


"Nelegitimna Vlada priprema nastavak afere ’funkcionerski stanovi’"
Foto. Demokratska CG
Foto. Demokratska CG
Prema njenim riječima MANS  je  prošle godine objavio istraživanje koje je objelodanilo da je na stanove pod povoljnim uslovima država utrošila oko 25 miliona eura.
 
"Na toj konferenciji je upravo sadašnji nelegitimni premijer bio grčeviti borac protiv te nemoralne, nakaradne prakse, i obećavao da će se svi slučajevi ispitati, a da će se odluke revidirati. Obećanja su ostala samo prazne riječi, a u praksi je – kao i uvijek – uradio nešto sasvim drugo", kazala je Vujović. 

Prema njenim riječima, većem dijelu građana jasna je razlika između Demokrata i konstituenata "nelegitimne Vlade". 
 
"Razlika, koja je svakim novim aktom nelegitimne Vlade očiglednija, je suštinska zato što se ne nalazi samo u spremnosti da se na sebe ne stavi cijena, već je najveća upravo u najvažnijem – da se država vodi odgovorno, državnički i u korist građana", smatra Vujović.
 
Ona je kazala da se je Demokratska Crna Gora D sve vrijeme borila protiv praksi besramne pljačke i pohare Crne Gore iz perioda DPS pustošenja.
 
"Protiv pustahijskog pristupa koji državu tretira kao osvojeni plijen, poslanik Momo Koprivica je prošle godine 19. maja podnio amandman na Predlog zakona o budžetu koji izričito kaže da članovi Vlade i državni funkcioneri nemaju pravo da na račun budžeta države, dakle od novca građana, rješavaju stambeno pitanje. Ali tu se namjera Demokrata nije zaustavila! Po istom amandmanu trebalo je biti obrazovano Vladino radno tijelo čiji je zadatak preispitivanje svih dotadašnjih odluka i rješenja na pomenutu temu! Zbog koga i čega nije, vidimo danas", saopštila je Vujović. 

Kako kaže, jezive cifre pohare Crne Gore svjedoče da je do sada od oko 580 podijeljenih stanova čak 175 pripalo visokim funkcionerima, a oko 405 partijskim državnim službenicima i namještinicima.
 
"Malo je bilo i što je DPS Vlada u tada tehničkom mandatu uspjela da podijeli dodatnih 119 stanova. Sjetimo se da su pod različitim izgovorima novac za adaptacije i ko zna kakve malverzavije, uključujući i čitave stanove (koje su kasnije prepisivali na djecu ili prodavali, ili koje su dobili tako što su prikrili imovinu) dobijala i lica sa tada značajnim primanjima, koja su u svojini imala i kuće stanove i pozamšna nasledstva. Sjetimo se npr. onih koji su građanima Crne Gore dijelili “pravdu”: Saše Čađenovića, Lidije Vučkević, Branke Lakočević, Dragoljuba Draškovića. Neki od njih su poput perjanice Vesne Medenice, prve pesnice tadašnjeg pravosuđa danas u pritvoru, baš kao i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić koji joj pravi društvo", kaže se u saopštenju. 

Prema njenim riječima, svi oni zajedno staju u "legendarnu rečenicu nekadašnjeg direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute, koji je, pored 3 stana i dvije kuće, tadašnje plate od preko 1243 eura i ušteđevine od 370.000 eura dobio stambeni kredit pod ekstremno povoljnim uslovima i izjavio da je fer da za razliku od građana funkcioneri dobijaju povoljne stanove i kredite."
 
Ona se osvrnula i na evropske izvještaje koji knstatuju da "ispitivanja ovih nezapamćenih primjera zloupotrebe položaja nikad nijesu dobili epilog".

"Crna Gora zbog ovakve prakse obrnutog principa Robina Huda – daj bogatima a uzmi od siromašnih, nije imala priliku da razvija nove socijalne servise i da se bavi rješavanjem visoke stope siromaštva. Nadali smo se da je to vrijeme prošlo nakon istorijske pobjede 30. avgusta. Sada vidimo da se DPS rezon opet uspostavlja, pa imate paradoks da Nataša Pešić, (dobitnica stana po povnoljnim uslovima) može preispitivati zloupotrebe Nataše Pešić (dobitnice stana pod povoljnim uslovima).  Zaista nema šta ne može u uzurpiranoj Crnoj Gori – sreća je što se Demokrate na tu uzurpaciju nikada neće navići", zaključila je Vujović.

Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services