Skip to main content

Nimanbegu: Konačan stav o nepovjerenju Vladi zauzećemo na našim partijskim organima

Nimanbegu: Konačan stav o nepovjerenju Vladi zauzećemo na našim partijskim organima



Nimanbegu: Konačan stav o nepovjerenju Vladi zauzećemo na našim partijskim organima
Nimanbegu

“To ne samo 3. avgusta kada je potpisan Temeljni ugovor, već na neki način i 8. jula kada je na Vladi, na jedan veoma bučan i brz način utvrđen predlog ugovora. Ja sam bio sudionik jednog od razgovora koordinacije i dan prije, 7. jula, je od konstituenata ove parlamentarne većine jasno bilo da preovladava stav da se razmotri o Nacrtu ugovora na Vladi, da se poboljša, promijeni i učini prihvatljivijim za sve”, kazao je Nimanbegu u emisiji na Televiziji Crne Gore.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi, kaže, nisu potpisali jer “imamo unutar Vlade jednog ministra”.

“Takođe, inicijativu i stav o tome treba razmotriti u okviru naše koalicije gdje je više konstituenata. Mi ćemo konačan stav zauzeti na našim organima”, kazao je Nimanbegu.

Ističe da je, tokom pregovora sastavljanja vlade, imao drugačiji stav od drugih manjinskih partija, a to je, kaže, da se formira politička vlada.

“Izražavam žaljenje što ova Vlada zbilja ono što je sebi zacrtala koristi ono što pogoduje pojedinim akterima, ne ono što bi trebalo biti krajnji domet jedne demokratije a da su to glasovi većine. Većina je 41 poslanik. U situaciji kada Vlada dovede sebe u poziciju da poslije 100 dana je na tapetu izglasavanja nepovjerenja u parlamentu, onda to govori da nije dovoljno radila na zacrtanim ciljevima”, ističe Nimanbegu.

Smatra da je Temeljni ugovor “jedan od prioriteta manjeg dijela konstituenta u aktuelnoj Vladi – SNP, URA”.

“Svi smo znali da je to jedan od prioriteta, ali nisu bili naši prioriteti. Što se tiče naših prioriteta, mislim da ih nismo realizovali u ovih 100 dana”, naglasio je lider Force.

Evidentno je, kaže, da nema skupštinske većine više.

“Većina koja je 28. aprila formirala Vladu, više ne postoji. Prioriteti Sudski savjet, Ustavni sud… nisu ostvareni”, dodao je on.

Smatra da će se vjerovatno ići ka tome da se formira vlada koja će dovesti do parlamentarnih izbora.

Govoreći o temeljnom ugovoru, Nimanbegu kaže da je to jednostavno pitanje “bilo bi riješeno godinama unazad”.

“Mi kao Albanci pokušavali smo biti što manje u prvom redu što se tiče podržavanja ili ne. Određene partije i ja lično za određene formulacije u tom ugovoru preferirao bih da su drugačije. “, rekao je Nimanbegu.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci