Skip to main content

Radunović: SDP želi da napravi dodatni jaz među opozicijom

Radunović: SDP želi da napravi dodatni jaz među opozicijom



Radunović: SDP želi da napravi dodatni jaz među opozicijom
Radunović

Demokrate ističu da će vrijeme pokazati da li su te informacije tačne, dok u DPS-u za navodne zahtjeve Fronta nijesu čuli.

Ko je vlast, a ko opozicija i da li postoje dogovori iza kulisa, pitanje je koje se nametnulo nakon izjave potpredsjednika Vlade Raška Konjevića da se Demokratski front “nudi” da bude dio dvotrećinske većine u Skupštini u zamjenu da zadrže pojedine funkcije “po dubini”. No, iz DF-a odbacuju ove navode, te ističu da iza izjave Konjevića stoji loša namjera.

“Potpuno jasna politika SDP, koja pokušava da stvori što veći jaz među partijama pobjednicama 30. avgusta i onemogući bilo kakav vid saradnje partija ubudućnosti, a omogući njima da sa dva poslanika i minornom podrškom sprovode svoju šovinističku i social-nacionalističku politiku”, ističe poslanik DF-a Slaven Radunović.

Ipak, Radunović potcrtava kako nema 2/3 većine u parlamentu bez Demokratskog fronta, koji je, kaže, i ranije najavio podršku za imenovanja u pravosuđu, ali, kako navodi, tek nakon jasne provjere, kako bi se izbjeglo pravljenje partijskih sudova i tužilaštva.

“S druge strane, priča o dubini i širini, svaki stručnjak iz DF, koji je pokazao dobre rezultate je na tom mjestu zahvaljujući pobjedi na izborima 30. avgusta i on odražava volju građana Crne Gore, koji su učestvovali na izborima. Svaki SDP-ovac ili DPS-ovac koji uđe po dubini je tu protivno izbornoj volji građana”, ocijenio je Radunović.

Iz Demokrata poručuju da, ukoliko se ispostave istiniti navodi Konjevića, na desnoj strani plenarne sale bi trebalo da sjedi svega 10 do 12 poslanika, dok bi svi ostali bili u vlasti.

“Ukoliko se ispostavi da su te informacije tačne, a ima indicija na osnovu imenovanja u upravnim odborima, onda je jasno zbog čega su neki rušili prethodnu vladu, a ćutali i bili mirni, poput čaja od nane, nakon što je konstituisana nelegitimna i neustavna vlada”, kaže poslanik Demokratske CG Vladimir Martinović.

U Demokratskoj partiji socijalista nijesu upoznati sa navodnim zahtjevima Demokratkog fronta.

“Vi znate da je DPS dala podršku manjinskoj vladi zbog nekoliko prioriteta. Prevashodno članstvo CG u EU i poboljšnje ekonomske situacije. Nijesmo se gurkali da zauzmemo bilo kakve pozicije, niti to danas činimo”, naveli su iz te partije.

U DPS-u zaključuju kako su spremni da ukupni kadrovski potencijal stave u funkciju institucionalne nadogradnje i pomoći sistemu.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci