Skip to main content

Šćekić: Vlada može biti srušena samo ako Demokrate pogaze svoju izjavu časti

Šćekić: Vlada može biti srušena samo ako Demokrate pogaze svoju izjavu časti



Šćekić: Vlada može biti srušena samo ako Demokrate pogaze svoju izjavu časti
Foto: Adria.tv

On je istakao da nema građanina koji to nije čuo, i da danas javnost zanimaju odgovori Bečićevih Demokrata na pet pitanja:

“Da li su Bečićeve Demokrate spremne da, suprotno izjavi časti koju su sami potpisali, sa DPS-om ruše reformsku Vladu Crnu Gore, u kojoj maltene svaki njen segment postiže ozbiljne uspjehe, završavajući obaveze bez obzira na zatečeno loše stanje, kako u pravnom smislu, tako i u finansijskom. Da li su Bečićeve Demokrate spremne da, suprotno izjavi časti koju su sami potpisali, podrže inicijativu DPS-a da se sruši Vlada Crne Gore zato što je, kako je DPS i obrazložio svoju inicijativu za raspravu o povjerenju Vladi, ova Vlada potpisala istorijski Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom“, navodi Šćekić.

Da li je, kako dodaje, za Bečićeve Demokrate izjava časti, koju su sami potpisali, danas postala bezvrijedni dokument na putu rušenja Vlade Crne Gore sa DPS-om?

„Da li je budućnost Bečićevih Demokrata u striktnom pridržavanju izjave časti, koju su sami potpisali, ili u direktnom političkom savezništvu sa DPS-om koje bi Demokrate usmjerile na put političkog beščašća? Da li su Bečićeve Demokrate svjesni činjenice da glasanjem za pad Vlade Crne Gore zajedno sa DPS-om glasaju za obustavljanje najsnažnije borbe protiv organizovanog kriminala koja je postojala u istoriji crnogorske politike“, upitao je Šćekić.

On navodi da odgovori na ova pitanja čine suštinu razumijevanja inicijative DPS-a za rušenje Vlade Crne Gore koja, kako kaže, može biti ostvarena samo ukoliko Bečićeve Demokrate pogaze svoju izjavu časti o tome da neće podržavati DPS i da DPS-om neće činiti skupštinsku većinu.

„Zato je osnovna stvar da Bečićeve Demokrate građanima odgovore na ovih pet pitanja. Pa izvolite gospodo, saopštite građanima Crne Gore vaše odgovore na ova pitanja. Bečićeve Demokrate podsjećamo i na činjenicu koja je dobro poznata građanima Crne Gore – da poslanici Socijalističke narodne partije nisu glasali ni za rušenje Krivokapićeve vlade ni za smjenu Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore i da smo u prvih sto dana ove Vlade ostvarili naš prioritet broj jedan a to je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom“, zaključio je Šćekić.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci