SPREMNI I ZA IZBORE I ZA NASTAVAK RADA U VLADI

SNP: Držimo datu riječ, usvojen Temeljni ugovor

Socijalistička narodna partija saopštia je da članovi, simpatizeri i prijatelji Socijalističke narodne partije iz svih krajeva Crne Gore pozdravljaju odluku Vlade Crne Gore da usvoji usaglašeni tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

SNP: Držimo datu riječ, usvojen Temeljni ugovor

Socijalistička narodna partija saopštia je da članovi, simpatizeri i prijatelji Socijalističke narodne partije iz svih krajeva Crne Gore pozdravljaju odluku Vlade Crne Gore da usvoji usaglašeni tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.


SNP: Držimo datu riječ, usvojen Temeljni ugovor
Foto: Adria.tv
Foto: Adria.tv

“Usvajanjem Temeljnog ugovora, dokazujemo da u politici držimo datu riječ i još jednom podsjećamo na veliku istinu da časni SNP ispuni sve što obeća građanima. Uoči, tokom i neposredno nakon formiranja ove Vlade, mnogi su nas kritikovali, napadali, neki klevetali i etiketirali, a neki išli dotle da nas zovu izdajnicima. A mi smo tada rekli da ulazimo u ovu Vladu da bismo usvojili Temeljni ugovor kao jedan od njenih prioriteta. Danas svako vidi da smo svoje obećanje ispunili i drago nam je što nam se sada javljaju i neki od naših najvećih kritičara da nam kažu - svaka čast SNP-u. Srpska pravoslavna crkva ima i istorijski veoma važnu ulogu za Crnu Goru i po broju svojih vjernika najveća je vjerska zajednica u Crnoj Gori. Zato je bilo prirodno da upravo sa Srpskom pravoslavnom crkvom Vlada Crne Gore prvo potpiše ugovor kojim se uređuju odnosi između države i vjerskih zajednica. To se nije dešavalo, pa je naša Vlada konačno uradila ono što vlade prije ove nijesu ni smjele ni htjele”, navode u saopštenju.

Poručuju da svi građani Crne Gore treba da znaju da potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom znači pomirenje u Crnoj Gori.

“Ovom odlukom mi izlazimo iz rovova iz kojih su samo zbog političkih razloga braća, kumovi, komšije i prijatelji jedni na druge u dugom periodu gledali skoro pa preko nišana. Ovom odlukom Vlade mi krećemo u premošćavanje onih dubinskih podjela crnogorskog društva, zbog kojih do sada nijesmo mogli da idemo naprijed. Zato još jednom ponavljamo da je Vlada Crne Gore pomiriteljska i evropska vlada. Usvajanje Temeljnog ugovora pomoći će nam da se brže krećemo na našem evropskom putu i to ovih dana potvrđuju svi naši relevantni međunarodni partneri. I kao što smo obećali i ispunili obećanje da će Vlada Crne Gore da usvoji Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, isto tako obećavamo i ispunićemo i to obećanje da će Crna Gora brzim putem da ide ka članstvu u Evropskoj uniji. Što se tiče poruka i prijetnji da ova Vlada Crne Gore nema podršku u Skupštini Crne Gore, pozivamo sve one koji tako misle da provjere ima li ova Vlada Crne Gore povjerenje u Skupštini i da se spreme za suočavanje sa velikom istinom - da ogromni broj građana Crne Gore danas podržava ovu Vladu i da će ona nastaviti svoj rad bilo u formi postojeće ili u formi nove vlade nakon mogućih izbora”, navode u saopštenju.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje da su spremni i za izbore i za nastavak zajedničkog rada u ovoj Vladi.

“Dobro se sada vidi da SNP vraća svoju nekadašnju snagu i da čuva slavu svih onih svojih časnih članova, simpatizera i prijatelja koji su se dosledno borili za ideale naše partije. Idemo dalje, časno i dostojanstveno u nova postignuća za dobro građana Crne Gore, svih vjera i nacija”, navode iz SNP-a.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services