Skip to main content

Ukoliko pokrenu novi talas protiv SPC, Konjeviću, Krivokapiću i Đukanoviću biće odgovoreno kako treba

Ukoliko pokrenu novi talas protiv SPC, Konjeviću, Krivokapiću i Đukanoviću biće odgovoreno kako treba



Ukoliko pokrenu novi talas protiv SPC, Konjeviću, Krivokapiću i Đukanoviću biće odgovoreno kako treba
Vučurović – Foto: Facebook

Veliki broj analitičara smatra da je Konjevićevo imenovanje direktna odluka američke ambasade čiji je on, kako su isticali, veliki miljenik.

Imenovanje Konjevića je, prema riječima poslanika DF-a Jovana Jola Vučurovića, zaista jedna morbidna situacija.

„Da u junu 2022. godine, neko iz stranke koja je godinama bila dio Đukanovićevog zločinačkog i mafijaškog režima, nakon svega bude postavljen na ovako važnu funkciju, jeste morbidna situacija. Naravno, pitanje je od koga postavljen, imajući u vidu brojne agenture koje su se uzvrtjele po Crnoj Gori naročito poslednjih mjeseci. Taj koji se odlučio na Konjevića, u isto vrijeme kao da je htio da ponizi Abazovića, a negdje bi bilo očekivano da neko od ,,njegovih“ ljudi bude na toj poziciji. Ruku na srce, odavno Crna Gora nije imala ovoliko samoproklamovanih stručnjaka za bezbjednost a mafija sve jača i nalazi se u većini institucija“, izjavio je Vučurović za IN4S.

On smatra da ne treba ni podsjećati da Konjević dolazi iz političke strukture koja je jedan od glavnih promotera montenegrinskog ekstremizma i antisrpstva, što ovoj situaciji daje posebnu dimenziju.

„Svjedoci smo da su Krivokapić i Konjević za samo nekoliko mjeseci u ovoj i ovakvoj manjinskoj vladi uspjeli da nametnu svoju ideologiju i da joj upravo daju ,,boju“ onih koje smo porazili 30. avgusta. Ta činjenica će svakako biti značajna, jer nema sumnje da će neko takvog političkog bekgraunda pokušati da radi isto što i oni ekstremisti do 30. avgusta, posebno da pokrenu novi talas napada na srpski narod i SPC. Biće im odgovoreno kako treba, to neka budu sigurni i Konjević i Krivokapić, a i Đukanović“, kaže Vučurović i dodaje da je u vrijeme kada je Konjević bio ministar policije došlo do najvećeg ,,cvjetanja“ kriminala, da je eskalirao sukob između raznih klanova, i da su tada formirani i ovi današnji u čijim sukobima je stradalo na desetine ljudi.

„Ne sjećamo se da je bilo šta preduzeo da se obračuna sa tim klanovima, odnosno da spriječi da se Crna Gora i zvanično preda u ruke Đukanoviću i mafiji. Ili je, možda i sam bio samo marioneta u rukama onih koji stoje iza tih klanova i organizovanog kriminala, a to su Đukanović i njegov kartel. Na Konjeviću je da odgovori na mnoga pitanja – da li je od golog straha zatvorio oči pred činjenicom da se to zlo stvara u Crnoj Gori, da li je dobrovoljno učestvovao u tome ili – nije znao, sa pozicije ministra policije, ono što je vidjela cijela Crna Gora – da se Crna Gora pretvorila u mafijaško carstvo. To su odgovori koje treba da da, kao i na pitanja u vezi svoje uloge u divljanju policije 24. oktobra. Uglavnom, ne vidim nijedan razlog zašto bi on bio postavljen na ovako važno mjesto, osim ako i bukvalno nije instaliran od pojedinih centara moći koji procjenjuju da će raditi u njihovom interesu, a ne u interesu građana Crne Gore“, zaključio je Vučurović u izjavi za portal IN4S.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci