"Državni interesi zašitićeni"

URA: SDP ne može da prikrije ekstremizam i mržnju koju sije

Državni interesi Crne Gore su zaštićeni, a iz Socijaldemokratske partije (SDP), brigom o Evropskoj uniji (EU), ne mogu da prikriju ekstremizam i mržnju koju siju, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

URA: SDP ne može da prikrije ekstremizam i mržnju koju sije

Državni interesi Crne Gore su zaštićeni, a iz Socijaldemokratske partije (SDP), brigom o Evropskoj uniji (EU), ne mogu da prikriju ekstremizam i mržnju koju siju, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.


URA: SDP ne može da prikrije ekstremizam i mržnju koju sije

Iz URA-e su, reagujući na saopštenje u kojem SDP poziva dio Vlade da zbog jedne vjerske zajednice ne žrtvuje evropsku perspektivu Crne Gore, poručili da će Vlada voditi odgovornu državnu politiku dok god je lider URA-e Dritan Abazović na njenom čelu.


SDP: Manjinska Vlada jedino održiva ako je fokusirana na EU i životne teme


Kako su istakli, ta politika usmjerena je na što brže pristupanje Crne Gore EU, dok će se sva neriješena pitanja koja opterećuju društvo pokušati riješiti što prije.

Iz Ure su naveli da tvrdnja SDP-a da se Vlada bavi interesima pojedinih vjerskih organizacija na način koji izaziva društvene podjele i skreće fokus sa životnih i reformskih tema nije tačna.

“Naprotiv, Vlada nastavlja da odlučnim i odgovornim odlukama i potezima ispuni svoj primarni cilj - što brži pristup Crne Gore EU i rješavanje pitanja koje opterećuju javnost duži niz godina a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom Crne Gore”, naglašavaju.

Dodaju da u Uri razumiju potrebu SDP-a da su taoci politike prošlosti, koja ne gleda na budućnost.

“Ali cijela Crna Gore ne može i ne treba da bude talac takve politike”, poručuju.

Oni su kazali da u svim dosadašnjim saopštenjima SDP-a i ostalih subjekata koji kritikuju Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori nijesu naišli ni na jednu kritiku koja se tiče sadržine tog dokumenta ili njegove neusklađenosti sa zakonima i Ustavom države.

“To dovoljno govori o tome je li zaista ovaj dokument loš za državu ili bilo kojeg njenog građanina i je li opstruktivna politika SDP-a utemeljena realistički ili je plod nečeg drugog”, ukazuju u Uri.

Poručili su i da je Crnogorska pravoslavna crkva, za koju iz SDP-a vjeruju da je zakinuta u ovom procesu, imala status nevladine organizacije dok je ta stranka bila na vlasti.

“Nakon što smo mi preuzeli vlast, ona je postala punopravna vjerska zajednica, kao i sve druge. Dok je SDP bio u vlasti, ovo pitanje se moglo riješiti jer ono ne datira od juče već stoji neriješeno dugi niz godina”, naveli su iz Ure.

Kazali su da su u tom vremenskom intervalu i država Crna Gora i ostali subjekti bili u gubitku zato ne postoji opravdanje da se ovo neriješeno pitanje ne zatvori.

“URA se neće rukovoditi takvom neodgovornom politikom SDP-a, već će odlučno istrajati u politici koja Crnoj Gori obezbjeđuje budućnost, prosperitet i bolji život svih njenih građana”, zaključuju u GP URA.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services