Vučurović za ADRIU: DPS je na istorjiskom minimumu! Podržava ih svega 20 odsto građana

Vučurović za ADRIU: DPS je na istorjiskom minimumu! Podržava ih svega 20 odsto građanaVučurović za ADRIU: DPS je na istorjiskom minimumu! Podržava ih svega 20 odsto građana
Vučurović - Foto: Filip Filipović/ADRIA
Vučurović - Foto: Filip Filipović/ADRIA

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović u emisiji Patriotske igre na ADRIA TV, je kazao da sve što se u Crnoj Gori dešava, pa i prije i posle referenduma, a dolazi od DPS-a i njegovih satelita je da od Srbije napravite bauka.

“Potpuno je ne bitno koje na vlasti u Srbiji. Pravio se bauk i od Koštunice, pa čak i od Tadića i sada se već godinama pravi od Aleksandra Vučića. Po njima sve što dolazi iz Srbije je prijetnja za Crnu Goru i na toj matrici, koja je klasična neistina, a što se pokazuje iz godinu u godinu, negdje je DPS mobilisao svoje političko tijelo i to mu je palilo u nekolika izbornih ciklusa”, kaže Vučurović.

Dodaje da je DPS tu istu matricu koristio i na lokalnim izborima, pogotovo u Nikšiću.

“Pričalo se da u Nikšiću ekipe Aleksandra Vučića preuzimaju Nikšić. Narovno toga nije bilo jer su Nikšićani ti koji su pobijedili DPS, koji je 30 godina uništavao grad pod Trebjesom”, ističe Vučurović.

Na pitanje o inicijativi Otvoreni Balkan, Vučurović kaže da se dešavaju paradoksalne stvari.

“Zamislte sada kažu da je to projekat velikosrpskog i velikoalbanskog nacionalizma. Ono što niko nikad nije mogao da spoji to je u glavi lidera DPS i sa time sa manipulišu sa preostalim biračkim tijelom. Prema posljednjim istraživanjima DPS je na istorijskom minimum jer ima podršku od 20 do 24 odsto birača”, istakao je Vučurović.

On posebno ističe da do sada nije čuo neku relevantnu stvar, zašto ta nicijativa nije dobra.

“Imamo sistuaciju da DF podržava Otvoreni Balkan, a oni koji u DF upiru prstokm da smo kao proruska organizacija, a sami se pri tome godinama pozivaju na podršku Amerike i EU, oni su protiv Otvorenog Balkana koji ima podršku i Amerike i EU. Čudna situacija, a pozadina svega, toga ja mislim da je ta jer DPS otvaranje Crne Gore ka regionu vidi kao opasnost jer ne mogu da love u mutnom”, objasnio je poslanik DF-a.

Na pitanje da li bi sarađivao DF sa partijom Zdravka Krivokapića, ukoliko je formira, Vučurović odgovara:

“I ta partija bi bila sezonskog karaktera. DF jeste okrenut saradnji sa mnogima, sad što se tiče Zdravka Krivokapića on je bio protiv DF-a, ka oi protiv ljudi koji su glasali za promjene, toliko je toga uradio protiv srpstva, tako da bi teško mogli da nađemo neke dodirne tačke za savez sa njim”, zaključio je Vučurović.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Adria TV® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services