Skip to main content

„Vlast će se u Srbiji osvajati jedino na izborima“

Brnabić: Protesti su postali lov na Aleksandra Vučića i to više ni organizatori ne kriju

Brnabić: Protesti su postali lov na Aleksandra Vučića i to više ni organizatori ne kriju


Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, da su protesti koji se deklarativno organizuju protiv nasilja sada postali čisto politički i da su svojevrstan lov na Aleksandra Vučića.
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, da su protesti koji se deklarativno organizuju protiv nasilja sada postali čisto politički i da su svojevrstan lov na Aleksandra Vučića.


Brnabić: Protesti su postali lov na Aleksandra Vučića i to više ni organizatori ne kriju
Foto: Facebook/SNS

Ona je gostujući televiziji Pink istakla da i organizatori protesta sami izjavljuju da se bore za to da skinu Aleksandra Vučića sa vlasti.

„Glavni zahtjev protesta je glava Aleksandra Vučića, da li bukvalno ili metaforički, nije bitno. Čini mi se da se to iskristalisalo kao jedini zahtjev protesta, i to bez izbora. Dakle, imamo paradoks da političari koji organizuju proteste ne žele izbore, ali žele da dođu na vlast. Imate i naslovnu stranu tajkunskog tabloida Danas, Lazović kaže da Vučić treba da bude smijenjen i da odgovara, dakle to je glavni cilj protesta, za to se bore“, izjavila je Brnabić.

„Ja ću sa druge strane uvijek biti uz Aleksandra Vučića, ma šta da se desi. Uvijek ću biti tu da branim njega i njegovu politiku, jer sam na njegov poziv i ušla u politiku i dio sam tima koji je promijenio ovu zemlju, na šta sam izuzetno ponosna. Jer da nije bilo Aleksandra Vučića i Srpske napreddne stranke, ne bi bilo ni autoputa do Vranja, Čačka, Muzeja savremene umjetnosti i Narodnog muzeja, ne bi bilo 4 naučno tehnološka parka u zemlji, ne bi bilo brze pruge do Novog Sada, Kliničkog centra Srbije, Kliničkog centra Niš… I zar nisu sve ovo odlike zemlje za koju treba da se borimo?“, kaže Brnabić.

Ona je upitala kako skandalozno da je za određeni dio javnosti iznenađujuće da predsjednik jedne zemlje izjavi da neće biti promjene vlasti bez izbora.

„Isti list kaže da je predsjednik Vučić navodno rekao da da neće da prepusti vlast bez izbora. To je glavna vijest? Navodno je to rekao? To je rekao nebrojeno puta javno, jasno i glasno. Vlast će se u Republici Srbiji osvajati jedino, samo i isključivo na izborima. Tajkunskim medijima je neprirodno što Aleksandar Vučić kaže da neće prepustiti vlast bez izbora, to je neko ekskluzivno saznanje. Kako vi želite da smijenite vlast? Majdan u Srbiji se neće dogoditi, mi nećemo imati građanski rat. Ja kao predsjednica Vlade pitam, kako to misle da na ulici kadriraju u Vladi. U kojoj to zemlji postoji da se na ulici kaže ovaj minista nam se ne sviđa, on da ide, ovaj drugi je dobar? Nema veze šta kažu građani, šta kažu poslanici? Kako mislite da tako funkcioniše zemlja, kakva je to promocija nenasilja, demoktatskih vrednosti?“, pita premijerka.

Ona je kao paradoksalno ocijenila da su takozvani nezavisni mediji 4. juna očekivali da bude uhapšen onaj ko je nosio obješenu lutku predsjednika Vučića na protestu i optuživali vlast da je to ubačeni element.

„I onda, kada policija uhapsi čoveka, tužilaštvo mu odredi pritovr, vi od jutros na naslovnim stranama tih medija imate kampanju zašto je taj čovjek uhapšen i da to uopšte nije krivično delo. Toliko o principijelnosti i dosljednosti“, izjavila je premijerka.

„Najveći nasilnici su govornici na protestima protiv nasilja. Ne postoji manjinska zajednica u Srbiji koju taj čovek nije najbrutalnije vrijeđao. Ivan Ivanović ne može da predstavlja pristojnu Srbiju. Ovo ne pričam kao premijerka, već kao čovjek. Sigurna sam da na protestima ima mnogo ljudi koji su protiv nasilja, I koji se ne slažu sa našom politikom. I to je potpuno u redu. Ali ne mogu da razumijem da stoje tamo i slučaju Ivana Ivanovića koji im drži govor protiv nasilja, a on vrijeđa Srpsku pravoslavnu crkvu, Bosanke silovane u ratu, vrijeđa Rome, naše sugrađane… Zaista ne mogu da razumijem. Dragan Bjelogrlić, još jedan govornik, on priča čovjek na protestu dok je u toku spor koji se vodi protiv njega zbog nasilja koje je počinio i čak priznao da je tukao čovjeka. Koji u emisiji javno kaže da je udario čovjeka, ko god on bio, jer je proradila Čubura u njemu, neki Voždovac. To je nekome normalno?“, pita Brnabić.Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

КУДА ПЛОВИ ОВАЈ „БРОД“?
 
Данима главна тема штампе је насиље, скидање глава вође и како доћи до власти. И власт не остаје дужна тим недођијама и некултурама, а кобајаги сви су некакви интелектуалци. Констатација Ане Брнабић да је главни захтев протеста глава ΛV да ли буквално или метафорички, није битно. Глупо да глупље не може бити. Такође ношење обешених лутки са ликом познатих политичара је нонсенс, а треба да знају да се до власти долази на изборима, а овако разједињена и некултурна опозиција нема шанси да победи на било којим изборима. Уколико овако наставе СНС или како ће се звати нови поктрет има да влада док постоји. Највећи губитник тих борби власти и опозиција свакако је народ. Када је СНС дошао на власти 25% становништва је било на ивици беде, јади и глади. Сада се та бројка попела на 29% становништва, према најновијим истраживањима, насупрот тврдњи власти.


Povezani članci