PRIVREDNI SUD

Dragan Brković ne priznaje dug od 350.000 evra

Dragan Brković ne priznaje dug od 350.000 evra


Vektra Montenegro u stečaju duguje Upravi prihoda i carina 788.748 evra.
Vektra Montenegro u stečaju duguje Upravi prihoda i carina 788.748 evra.


Dragan Brković ne priznaje dug od 350.000 evra
Foto: Kurir

Međutim, kompanija čiji je vlasnik Dragan Brković osporava iznos od oko 353.949 evra duga na osnovu kamata za neblagovremeno plaćeni carinski dug.

S druge strane, u cjelosti priznaje preostalih 434.799 evra duga po osnovu ostalih potraživanja.

To je konstatovano na jučerašnjem ročištu pred Privrednim sudom, zbog čega je sudija Radmila Perović naložila dopunsko vještačenje.

Obje strane saglasne su da dopunsko vještačenje odradi vještak ekonomske struke Stevan Gajević, koji je uradio i prvobitni nalaz, ističući da nemaju primjedbe na njegov rad“, piše „Dan“.

Međutim, Gajević je već tražio izuzeće iz slučaja, zbog navodnog sukoba nadležnosti, jer je polovinom prošle godine imenovan na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

On je na jučerašnjem ročištu putem mejla dostavio odluku o imenovanju, ali je sud nakon uvida odbacio njegov zahtjev za izuzeće i naložio mu da dopunsko mišljenje dostavi u roku od 15 dana.

Podsjetimo, polovinom januara 2021. godine u kompaniji Vektra Montenegro je otvoren stečaj, iako je njen izvršni direktor Brković pokušao to da izbjegne zahtjevom za izuzeće sudije Zorana Ašanina i tadašnjeg predsjednika suda Blaža Jovanića.

Naredno ročište zakazano je za 22. mart.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentareNajnovije
Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services