Skip to main content

U PARKU KOMPLEKSA BELGRADE WATERFRONT

“Gipsy Kings” 19. maja u Beogradu

“Gipsy Kings” 19. maja u Beogradu


Čuveni španski bend “Gipsy Kings” ponovo će gostovati u Srbiji 19. maja kada će održati koncert u Beogradu na vodi.
Čuveni španski bend “Gipsy Kings” ponovo će gostovati u Srbiji 19. maja kada će održati koncert u Beogradu na vodi.


“Gipsy Kings” 19. maja u Beogradu
Foto: Nezavisne

Bend koji je obilježio više od tri decenije na svjetskoj muzičkoj sceni, predstavlja jedinstvenu kombinaciju flamenka i rumbe pod uticajem pop muzike.

“Gipsy Kings” će u okviru turneje „El Origen“ svirati prvi put u parku Beograda na vodi, kompleksa Belgrade Waterfront, u organizaciji domaće kompanije “SkyMusic”.

Njihov nezamjenljiv miks gitara, strastvenih vokala i zaraznih ritmova stvorio je legendarne pjesme koje su obilježile generacije, a predstojeći koncert biće prilika za još jedno putovanje kroz muzičku baštinu sastava čije je stvaralaštvo duboko ukorijenjeno u francuskom ciganskom nasleđu, saopštili su organizatori.

Osnivač grupe Andre Rejes formirao je ovaj sastav čije ime i danas znači mnogima u svijetu savremene umjetnosti, zahvaljujući hitovima ”Bamboleo”, “Volare”, ”Djobi, Djoba”, “No Volvere”.

Imali su devet nominacija za prestižnu američku “Gremi” nagradu i jednom su je osvojili za album “Savor Flamenco” u kategoriji najboljeg World music izdanja (2014).

Njihovi albumi ostvarili su veliki uspjeh u mnogim zemljama Evrope, posebno u Francuskoj, Italiji, Engleskoj i Španiji, prodati u više od 60 miliona primjeraka, što je bendu pružilo i obezbijedilo globalnu popularnost. Ulaznice za ovaj muzički spektakl su u prodaji od danas i dostupne su putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje, saopštili su organizatori, a piše Tanjug.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci