EVROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA U PODGORICI

Mladi vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!

Mladi vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!


Vaterpolisti Srbije do 19 godina savladali su Španiju u finalu rezultatom 9:8 i osvojili Evropsko prvenstvo.
Vaterpolisti Srbije do 19 godina savladali su Španiju u finalu rezultatom 9:8 i osvojili Evropsko prvenstvo.


Mladi vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!
Foto: VSS

Srbija je prvak Evrope u konkurenciji igrača do 19 godina, mada su samo trojica igrača 2003, a ostali 2004. I mlađi puleni saveznog trenera Uroša Stevanovića su pokazali kvalitet, borbenost, srčanost, imali su atmosferu koja ih je dovela do uspjeha. Uz sjajnu podršku sa tribina stigli su do vrha.

Finale sa odličnim Špancima je bio pravi rat živaca, sjajna igra odbrana u kojima je dominirao Virijević sa 11 odbrana. Igrač manje se popravljao kako se utakmica odvijala, Španija u poslednjoj četvrtini pet puta nije iskoristila igrača više, Srbija je dvije svoje prilike od četiri iskoristila.

Španija je vodila samo 1:0 a potom su Kojić bombom iz daljine i Kovačević sa dva igrača više, kada je Španija bila bez golmana, preokrenuli rezultat. Gavrilović je realizovao igrača više za 3:1 I tada je počela trka Španaca za izjednačenjem. Posle njihovog gola Baucalo je postigao sjajan gol, dijagonalom u raklje. Uporni rivali se nisu predavali , za 40 sekundi su sa dva gola izjednačili. I kada se činilo da će remi biti na poluvremenu, Kojić je u poslednjoj sekundi postigao gol zaa TV špice.

Maraš je zatim pogodio sjajnim udarcem za 6:4, potom je uporni Urošević iskoristio igrača više za 7:5. Umor i lične greške su stizale Srbiju, Španija se još jednom vratila i sa 7:7 se ušlo u završnih osam minuta.

Odmah je Kovačević ispalio bombu za 8:7, ali vrlo brzo je stiglo izjednačenje. Bilo je 8:8 nepunih šest minuta pre kraja. Počela je igra živaca, srpski igrači su izbacivani redom. Crveni karton je dobio prvo trener Stevanović, u finišu i Gavrilović. Konačno, dobro čuvani kapiten Martinović je dobio malo prostora i 2,02 do kraja sa igračem više postigao pobjedonosni gol.Velikim naporom prednost je sačuvana i uslijedilo je slavlje.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services