Skip to main content

još nema jasnih informacija o nestanku djeteta

Tužilaštvo naložilo detaljno vještačenje telefona majke nestale djevojčice

Tužilaštvo naložilo detaljno vještačenje telefona majke nestale djevojčice


Tužilaštvo je naložilo detaljno forenzičko vještačenje telefona majke nestale Danke.
Tužilaštvo je naložilo detaljno forenzičko vještačenje telefona majke nestale Danke.


Tužilaštvo naložilo detaljno vještačenje telefona majke nestale djevojčice
Foto: Srpski mediji

Mobilni telefon Ivane Ilić, majke djevojčice Danke Ilić, poslat je na vještačenje u sklopu istrage, a neposredno nakon nestanka djeteta. Prema posljednjim poznatim informacijama, majka je na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke obrisala brojne poruke i pozive iz mobilnog telefona.

Tužilaštvo je, uzimajući u obzir činjenicu da je majka poslednja imala kontakt sa djevojčicom, naložilo detaljno forenzičko vještačenje njenog telefona. Novinar Kurira, Mladen Radulović gostovao je u emisiji “Usijanje” kada je detaljno analizirao ovaj slučaj, njegov potencijalni nastavak, ali i nelogičnosti koje su nastale prethodnih dana.

“To je jedno lijepo naselje, ima i modernih kuća, a u istrazi očekujemo da se ispita taj put kojim su došli jer je kamera snimila put koji vodi direktno do vikendice, a mjesto na kojem je snimljen “punto” nalazi se na 200 metara od same vikendice gdje je prijavljen nestanak. Osim tog snimka, mi nismo mogli nikakve druge da vidimo. Vidjeli smo da vozi “ford” sa one slike, a na snimku je “punto”, još nemamo snimke “forda” koji prolazi tu tog dana. Majka je možda išla okolnim putem. Ima tu modernih kuća, pa čak i u tom slučaju može da postoji snimak sa sigurnosnih kamera. Smatram da od te kuće nema drugog puta za prilazak samom objektu. Nisam siguran da li postoji neki manji, neasfaltirani put. Za sada čekamo da vidimo u kom momentu je mama došla, kada je došao muž, a priča je da je došao za manje od 10 minuta”, započeo je Radulović.

Potom je komentarisao podatke sa baznih stanica, koji su stigli na telefon majke, koji se nalazi na veštačenju: “Kada je riječ o podacima sa baznih stanica, to je još u okvirima same istrage, a kada govorimo o informacijama do kojih su mediji došli, priča se da je pronađen veliki broj poruka koje su obrisane proteklih dana. Komunikacija, kažu, da je postojala tri dana prije samog čina nestanka male djevojčice i oni su zapravo obrisani, a sektor za visokotehnološki kriminal djelimično može da oporavi te podatke i da rekonstruiše cjelokupnu komunikaciju. To je moguće iz ugla operatera i u slučaju običnih poziva. Ako se koriste neke aplikacije za komunikaciju, tu je takođe moguće, ali samo pod određenim okolnostima.”

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u peti dan, a još nema jasnih informacija o sudbini djeteta. U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci