IZ VODOVODA UPOZORAVAJU

Voda sa Mareze nije za piće

Voda sa Mareze nije za piće


Voda sa vodoizvorišta Mareza, nakon jučerašnjih obilnih padavina, je zamućena i nije za piće.
Voda sa vodoizvorišta Mareza, nakon jučerašnjih obilnih padavina, je zamućena i nije za piće.


Voda sa Mareze nije za piće
Foto: Ilustracija

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, svim korisnicima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta preporučuje se da za piće koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširana voda, zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta).

„Jučerašnje obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. U skladu sa tim, današnji rezultati fizičko-hemijskih analiza pokazuju blago povećanu mutnoću. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom, (sadržaj hlora 0,35-0.4 miligrama po litru)“, navode u Vodovodu i kanalizaciji.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Kako dodaju, stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

„Laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost“, navode u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services