Skip to main content

odluka apelacionog suda

Boki 13 oslobođen svih optužbi

Boki 13 oslobođen svih optužbi


Ukinuta je presuda “Međunarodne unije” kojom je optužen i osuđen Boki 13.
Ukinuta je presuda “Međunarodne unije” kojom je optužen i osuđen Boki 13.


Boki 13 oslobođen svih optužbi
Foto: Printscreen/Youtube

Apelacioni sud donio je odluku da se Bokiju 13 ukida presuda za krivično djelo prevare, nakon žalbi koji je njegov pravni tim podnio Apelacionom sudu.

Kako se navodi u samom saoštenju, njemu se više ne stavljaju na teret dva krivična djela – krivično delo pranja novca i imovinska korista.

Apelacioni sud je izdao zvanično saopštenje:

“Apelacioni sud u Skoplju obaviještava u interesu javnosti i medija da je postupanje po krivičnom predmetu KOKŽ-153/22, javnosti poznatom kao „Međunarodna unija“, nakon održane javne sednice i razmatranja spisa u g. predmet, presuda, žalbe, predlog Višeg javnog tužilaštva Skoplje, kao i usmeni navodi iznijeti na javnoj sjednici, 24.01.2024.godine, a nakon konsultacija i glasanja 02.02.2024.godine donijeli su djelimično presudu. uvažavajući žalbe Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Skoplje i okrivljenog M.J. od S. na način da je presudom Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK br.49/20 od 07.04.2022. godine:

Istovremeno, Apelacioni sud u Skoplju je rješenjem usvojio žalbe okrivljenih B.J., J.E., H.B. i okrivljenog pravnog lica M.S., svi iz S. a povodom žalbe i po službenoj dužnosti presuda Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK.br.49/20 od 04.07.2022.godine iz stava i izreke u odnosu na okrivljenog B. J. iz S., za krivično djelo Prevara iz čl.247 stav 4 v.v. stav 1. i k.v.čl.45.KZ i krivično djelo pranje novca i druge imovinske koristi iz krivičnog djela iz čl.273.stav 1.KZ. Ovako donijeta odluka biće u cjelini objavljena na sajtu suda u roku određenom Zakonom o upravljanju kretanjem predmeta u sudovima”, dodaje se u Apelaciji.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci