Tvrdnja poznatoh advokata

Fila: Gočaj uskoro iza rešetaka

Fila: Gočaj uskoro iza rešetaka


On nije ratni zločinac niti čovjek iz kriminalnog miljea, da ga neko štiti i plaća njegovo skrivanje. Čim je na međunarodnoj potjernici, postoje jaki dokazi za ubistvo za koje je osumnjičen, kazao je Fila
On nije ratni zločinac niti čovjek iz kriminalnog miljea, da ga neko štiti i plaća njegovo skrivanje. Čim je na međunarodnoj potjernici, postoje jaki dokazi za ubistvo za koje je osumnjičen, kazao je Fila


Fila: Gočaj uskoro iza rešetaka
Gočaj – Foto: Društvene mreže

Otkako je Viši sud u Beogradu naložio raspisivanje potjernice za državljaninom Crne Gore Jetmirom Gočajem (24), koji se sumnjiči za ubistvo studentkinje Ivane Krivokapić (26) u Beogradu, tom žitelju sela Vusanje podno Prokletija gubi se svaki trag. Mediji u Srbiji gotovo na dnevnom nivou izvještavaju o jezivom zločinu u beogradskom naselju Zvezdara i trajanju potrage za osumnjičenim, ali policija još ne uspijeva da ga pronađe i privede licu pravde.

Poznati advokat Toma Fila smatra da će se Gočaj uskoro naći iza rešetaka ako, kako ističe, Crna Gora i Albanija izraze želju da ga uhapse.

“On nije ratni zločinac, niti čovjek iz kriminalnog miljea, da ga neko štiti i plaća njegovo skrivanje. Čim je na međunarodnoj potjernici, postoje jaki dokazi za ubistvo za koje je osumnjičen. Sada je samo potrebno da Crna Gore i Albanija izraze želju da ga uhapse i isporuče Srbiji. Vjerujem da će uskoro uspjeti u tome“– izjavio je Fila za „Telegraf“.

Brojne su spekulacije o tome gdje bi Gusinjanin mogao da se krije. Do momenta raspisivanja međunarodne potjernice za njim, bio je vrlo aktivan i na društvenim mrežama i u dopisivanju sa novinarima beogradskih medija. Čak je tvrdio i da ga niko ne traži, novinarima je govorio da su dokoni, pisao je kako je kod kuće i da je bio u policiji da se raspita i da mu je rečeno da nema potrage za njim. Istina, tada i nije postojala potjernica za Gočajem, a nakon što je raspisana, on je obrisao sve fotografije sa društvenih mreža i emotivne statuse koje je posvećivao ubijenoj Ivani. I nestao bez traga. Mediji spekulišu da je pobjegao ili na Kosovo ili u Albaniju. Kako tvrde, on u Peći ima rodbinu jer mu majka potiče iz tog grada. Navodno, i u Albaniji ima rodbinu koja mu može pružiti utočište, a do kojeg lako može da dođe jer odlično poznaje teren Prokletija budući da je radio kao planinarski vodič.

“Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provjere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G.J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju“ – saopštili su iz policije odgovarajući na pitanje „Dana“.

Policija je, kako nezvanično saznaje “Dan“, pretresla Gočajevu kuću u Vusanju, ali i katun koji pripada njegovoj porodici u dolini Grebaje.

Viši sud u Beogradu odredio je 16. januara pritvor i naložio raspisivanje međunarodne potjernice za Jetmirom Gočajem (24), osumnjičenim da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u njenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara. Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, naredbom o sprovođenju istrage Gočaju se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Komšinica navodno čula krike

Jedan od dokaza do kojih su istražitelji došli navodno je Gočajev DNK ispod Ivaninih noktiju. U međuvremenu su, prema pisanju beogradskih medija, ispitane žrtvine komšije, familija i prijatelji. Samo jedna osoba iz zgrade u kojoj je živjela nesrećna djevojka dala je iskaz istražiteljima.

“Radi se o jednoj komšinici koja nam je ispričala da su se čuli baš jaki krici iz njenog stana cijele noći. Takođe su čuli udaranje koje je odzvanjalo kroz cijevi. Rekla je da im nije bilo jasno šta se dešava i da su ujutru vidjeli da su prozori napola otvoreni, što je rijetkost, s obzirom na to da je stan u prizemlju i da stanari uvijek drže spuštene roletne. Takođe je rekla da su nju vidjeli možda jednom ili dvaput, jer se tek bila doselila. Žena je navela da joj nije jasno zašto niko drugi iz ulaza nije htio da sarađuje i da je sigurna da su komšije iz prizemlja sve čule “– objavili su mediji u Srbiji.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services