• Vijesti
  • Crna Hronika
  • Igor Vukotić se krije 10 godina, a sada je dao čitulju ubijenom bratu: „Čevo ravno, gnijezdo junačko“

Igor Vukotić se krije 10 godina, a sada je dao čitulju ubijenom bratu: „Čevo ravno, gnijezdo junačko“

Igor Vukotić se krije 10 godina, a sada je dao čitulju ubijenom bratu: „Čevo ravno, gnijezdo junačko“


Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić koji je ubijen je u Turskoj, sahranjen je juče u porodičnoj grobnici na groblju Čevo kod Cetinja u Crnoj Gori.
Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić koji je ubijen je u Turskoj, sahranjen je juče u porodičnoj grobnici na groblju Čevo kod Cetinja u Crnoj Gori.


Igor Vukotić se krije 10 godina, a sada je dao čitulju ubijenom bratu: „Čevo ravno, gnijezdo junačko“
Foto: Novosti

Počiva u porodičnoj grobnici, pokraj oca Veselina, ubijenog 2019. godine.

Njegov brat Igor, za kog se sumnja da je takođe bio jedan od vođe klana, krije se već 10 godina. Ne zna se gdje je i šta radi, a oglasio se do sada dva puta, i to čituljom nakon smrti oca Veselina i sada, nakon smrti brata Jovana.

„Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe“, navodi se u čitulji.

 Brat ubijenog Vukotića se krije već 10 godina, niko ne zna gdje je, evo šta poručuje!

Ko je Igor Vukotić

Igor Vukotić se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog sumnje da je organizovao više likvidacija i godinama unazad uspijeva da pobjegne policiji. On često dovodi u vezu sa raznim krivičnim djelima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smjestio iza rešetaka, kao i što je bio slučaj kod Jovana, nema. Ponekad se pojavi informacija u crnogorskim medijima da je lociran u nekoj od evropskih država, međutim, tačnih informacija o njegovom kretanju i dalje nema.

Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog „kavačkog klana“, Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Prije dvije godine Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore obustavilo je istragu protiv Igora Vukotića i Podgoričanina Đura Vujovića, a koja se vodila zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i 2017. godine u Podgorici pokušali da ubiju Andrijevčanina Sašu Dukića (41).

„Nema dokaza da su izvršili krivično djelo koje im je stavljeno na teret“, rekla je tada specijalna tužiteljka Sanja Jovičević i dodala:

„Iz iskaza svjedoka i oštećenog ne može se utvrditi koliko je osoba bilo u „audiju“ iz kog je pucano na Dukića“.

Inače, u toj istrazi Vukotić nije saslušan, jer je nedostupan istražnim organima, a Dukić je tužiocima rekao da Kotoranin nije imao razlog da ga ubije.

Podsjetimo, Jovica Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra. Njegovom automobilu u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mjesta.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services