Skip to main content

Teško ranjen

Ko je „škaljarac“ koji je povrijeđen u eksploziji bombe na Cetinju

Ko je „škaljarac“ koji je povrijeđen u eksploziji bombe na Cetinju


Grupa “škaljaraca” našla se juče ujutro na meti bombaškog napada na Cetinju kada je došlo do snažne detonacije u kojoj su poginuli Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, dok su teško ranjeni Taso Jovanović i Mihajlo Borozan i jedna slučajna prolaznica.
Grupa “škaljaraca” našla se juče ujutro na meti bombaškog napada na Cetinju kada je došlo do snažne detonacije u kojoj su poginuli Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, dok su teško ranjeni Taso Jovanović i Mihajlo Borozan i jedna slučajna prolaznica.


Ko je „škaljarac“ koji je povrijeđen u eksploziji bombe na Cetinju
Jovanović Foto: Privatna arhiva

 Cetinjanin Taso Jovanović odranije je poznat policiji, a već više od 10 godina puni stranice crne hronike.

VIDEO – Detalji istrage: Eksploziv zakačili za drvo, žrtve se nalazile pored blindiranog vozila

Petar Kaluđerović poginuo je na mjestu kada je došlo do eksplozije, dok je Dragan Roganović bokser i nekadašnji tjelohranitelj Gorana Radomana preminuo u putu ka bolnici u Cetinju. Bomba je aktivirana u neposrednoj blizini sportskog centra u prestonici Crne Gore. Pored pripadnika organizovane kriminalne grupe, ranjena je i jedna žena koja se slučajno zatekla na mjestu napada.

Među ranjenima je i Taso Jovanović, koji je odranije poznat crnogorskim organima.

Ko je Jovanović?

Sada već davne 2013. godine odjeknula je vijest da je ranjen bivši fudbaler na Cetinju. U pitanju je bio Taso Jovanović, koji je krenuo na trening u jednu lokalnu teretanu.

Nepoznata osoba sa perikom i naočarama prišla je Jovanoviću i u njega pucala nekoliko puta, pisale su tada Vijesti. On je zadobio teške povrede opasne po život, a napadač je potom pobegao automobilom koji je čekao spreman i otišao u nepoznatom pravcu.

FOTO – Bombaški napad na Cetinju, dvije osobe poginule, ima ranjenih

Taso Jovanović je ranjen u ruke, noge i stomak sa pet hitaca. Kao i jučerašnji napad, pucnjava se dogodila kod Sportskog centra u Cetinju. Jovanovića je tada spasilo što je ostao na nogama, te je utrčao u teretanu i potražio zaklon.

Godinu dana kasnije, Jovanović je priveden i saslušan zbog sumnjivog paljenja automobila na Cetinju. Njega je cetinjska policija ispitala u vezi sa podmetanjem požara pod automobil Ivana Latkovića. Navodno, Jovanović je nešto ranije sa Latkovićem imao raspravu, zbog čega ga je ovaj prijavio i rekao da ga je vređao. Njega su tada upozorili inspektori da se kloni Latkovića.

Jovanović je tada Vijestima ispričao da je bio meta bombaškog napada. Objasnio je da je, dok je njegov automobil bio na jednom auto-placu na Cetinju, bačena bomba i da je upravo njegovo vozilo bilo meta. Takođe, Taso Jovanović je tada ispričao da je mu je zapaljen i automobil ispred zgrade u kojoj živi.

Ponovo u centar pažnje crnogorske javnosti dospeo je ovaj Cetinjanin 2015. godine kada je osumnjičen da je oko podneva ispred Osnovne škole „Njegoš“ u ovom gradu, pucao na sugrađanina N. P. Nijedan metak nije pogodio metu, a naredne godine protiv njega je podignuta optužnica.

Tokom 2017. godine Taso Jovanović je bio meta velike akcije crnogorske policije koja je tada krenula u borbu protiv organzovanog kriminala. Izvršili su pretrese na 21 lokaciji u Podgorici i Cetinju. Tada su zaplenjeni oružje, narkotici, skupoceni automobili i velika količina novca.

Taso Jovanović uhapšen je početkom 2019. godine jer je dva meseca ranije pucao ponovo na istu osobu N. P, a ranio i A. J. Za njim je prvo bila raspisana potjernica zbog pucnjave koja se dogodila 5. novembra, a dvojica muškaraca su odmah prevezena u Klinički centar Crne Gore. On se sam predao policiji, priznao krivično djelo i osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora.



Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Sve lepše od lepšeg.. Kriminal cveta… Policija maltretira nedužne a ove koje treba njima namigne…. Ministri sede i čuvaju svoje fotelje… Ostavke niko ni u ludilu ne podnosi… Ljudi umiru dužni i nedužni… Struje nema vode nema. .. Top divna razglednica iz Cetinja…


Povezani članci