Skip to main content

Krivične prijave protiv sedam osoba: Falsifikovali potvrdu o vakcinaciji, putne isprave…

Krivične prijave protiv sedam osoba: Falsifikovali potvrdu o vakcinaciji, putne isprave…Krivične prijave protiv sedam osoba: Falsifikovali potvrdu o vakcinaciji, putne isprave…
Zgrada UP (Foto: rtcg.me)

“Krivična prijava podnijeta je protiv T.K. (25) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Osumnjičena je kao šef maloprodajnog objekta d.o.o. „Tehno Plus“ Podgorica u Herceg Novom, u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrebom položaja i povjerenih sredstava na radu tokom 2020. godine navedenom privrednom subjektu nanijela štetu u ukupnom iznosu 15.641 eura”, navode u saopštenju.

Iz UP navode da je krivična prijava podnijeta i protiv S.D. (60) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava iz rada.

“Sumnja se da je on kao direktor hotela „Plaža“ u Herceg Novom, a koji posluje u okviru „Vektra Boka“ AD Herceg Novi, svjesno se ne pridržavajući zakona, drugih propisa i opštih akata o pravima iz rada, a i bez ovlašćenja izvršnog direktora navedenog privrednog subjekta, donio rješenja o otkazu ugovora o radu za dva zaposlena radnika koja rješenja je potom ovjerio svojim potpisom u ime izvršnog direktora i pečatom navedenog privrednog subjekta”, dodaju iz policije.

Državljani Bosne i Hercegovine Š.S. (38) i Š.M. (22) sa prebivalištem u Trebinju se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i protiv njih je podnijeta krivična prijava.

Iz UP su saopštili da se sumnja da su ova lica na regionalnom putu Meljine-Sitnica namjerno izazvali saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovalo vozilo’ „VW Passat“ sa ciljem da od osiguravajućeg društva u Bosni i Hercegovini naplate nesrazmjernu štetu.

“Oni su prilikom vršenja uviđaja doveli u zabludu policijske službenike Centra bezbjednosti Herceg Novi da u Zapisniku o uviđaju saobraćajnih nezgoda unesu neistinite podatke”, kazali su iz UP.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, krivične prijave podnijete su protiv državljanina Republike Turske A.A. (40) koji je na izlazu iz Crne Gore, upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu. Takođe, na izlazu iz Crne Gore prema Republici Hrvatskoj I.H. (42) državljanin Republike Albanije je upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu Republike Albanije i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

“Protiv T.P. (19) iz Herceg Novog takođe je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, a koje je izvršio na način što je kao zaposleni u privrednom subjektu sa sjedištem u Tivtu, poslodavcu predao potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv „Covid 19“, a za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je falsifikat”, zaključuje se u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci