SDT ispituje da li je bilo propusta u istrazi o ubistvu Hodžića i Spahića

Kuća u Stanjevića Rupi krije tajnu zločina?

Kuća u Stanjevića Rupi krije tajnu zločina?


Specijalno državno tužilaštvo ispituje da li je bilo propusta u istrazi o ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića. Oni su, navodno, likvidirani u jednoj kući u Stanjevića Rupi kod Spuža, a za to krivično djelo se sumnjiče Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su, prema navodima istražnih organa, bili ispostava „kavačkog klana“.
Specijalno državno tužilaštvo ispituje da li je bilo propusta u istrazi o ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića. Oni su, navodno, likvidirani u jednoj kući u Stanjevića Rupi kod Spuža, a za to krivično djelo se sumnjiče Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su, prema navodima istražnih organa, bili ispostava „kavačkog klana“.


Kuća u Stanjevića Rupi krije tajnu zločina?
Spahić i Hodžić, foto: Novosti

Sumnja se da su Hodžić i Spahić likvidirani hicima iz pištolja 14. oktobra 2020, a njihova tijela nikada nisu pronađena.

Specijalno državno tužilaštvo uhapšenog specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, između ostalog, sumnjiči da je 18. avgusta 2021. godine prikrio da su navodni članovi „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Dragan Knežević i Radoje Živković organizatori ubistva Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

„Nije pokrenuo krivični postupak protiv organizatora kriminalne organizacije Radoja Zvicera i istaknutih članova kriminalne organizacije Milana Vujotića, Dragana Kneževića, Radoja Živkovića i drugih na način što je, postupajući po krivičnoj prijavi Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela podnijetoj protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića… u naredbi za sprovođenje istrage izostavio Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Dragana Kneževića i Radoja Živkovića, koji su u krivičnoj prijavi navedeni kao N.N. lica“, piše, između ostalog, u naredbi SDT-a za sprovođenje istrage protiv Čađenovića.

Napominju da je naveo njihove PIN kodove na SKY ECC aplikaciji, iako mu je prije 31. marta 2021. godine bilo poznato koje koriste, „čime im je pribavio korist u vidu nevođenja krivičnog postupka i omogućavanja bjekstva“.

Predstavnici tužilaštva, prema saznanjima Dana, kontaktirali su i sa porodicama ubijenih Hodžića i Spahića kako bi od njih pribavili određene informacije.

To potvrđuje i izjava Sabahete Hodžić, majke Damira Hodžića, koja je za portal „Nova“ potvrdila da su pozvani u tužilaštvo kako bi ispričali šta su oni kao porodica istraživali oko ubistva i gdje im nisu dopuštali da dalje ispituju. Ona je prokomentarisala i hapšenje Čađenovića.

„Neprestano sam ponavljala svima, a pogotovu njemu: vi radite na slučaju jer ste ih vi i odradili. Ne može jedan tužilac da plače za mojim djetetom, a i ne zna ga. Znala sam da se krije nešto iza, a sada sve isplivava“, kazala je Hodžić.

O ubistvima Hodžića i Spahića na suđenju Belivukovoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu govorio je Srđan Lalić, svjedok okrivljeni. On je ispričao da su njih dvojicu ubili Belivuk, Miljković i Nebojša Janković, a da im je kuću u kojoj je zločin počinjen obezbijedio Radoje Živković, inače rođak Radoja Zvicera, koji slovi za vođu „kavačkog klana“. Živković je u međuvremenu uhapšen u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića, navodnog vođe „škaljarskog klana“.

Majka Adisa Spahića, Mirsada Spahić, nakon hapšenja Saše Čađenovića za „Kurir“ je izjavila da je u šoku.

„U šoku sam jer je predmet u vezi sa mojim sinom bio kod njega. Ja sam mu vjerovala. Obećavao mi je da će sve riješiti i da ima dokaze za njegovo ubistvo, ako već jeste ubijen. Prije samo nekoliko dana, 1. decembra, bila sam kod njega, da zamolim da idem u Tursku na suđenje Radoju Živkoviću, samo da ga u oči pogledam. Isto sam ga molila i za suđenje grupi Veljka Belivuka u Beogradu, obećao je i da ću tamo moći da odem, ali se ni to nikada nije desilo. Nisam imala izbora, morala sam da vjerujem čovjeku koji mi je bio jedina nada. Samo sam zahtijevala da mi daju neki dokaz da li mi je sin živ ili mrtav. Zaista sada ne znam na koga da računam i kome da se obratim“, kazala je Mirsada Spahić.

Prema njenim riječima, Čađenović joj je govorio da zna da Spahić nije kriminalac i obećavao da će sve riješiti.

„jerujem da on zna gdje su kosti mog sina, jer me je uvjeravao da je Adis ubijen i da ga niko nije mučio. Garantovao mi je da će ga naći, ali to se nije desilo“, rekla je Spahić.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services