Skip to main content

OPTUŽNICA U SRBIJI PROTIV CRNOGORSKOG POLICAJCA

Milovića terete za šverc 991 kg kokaina: “Ovu smo pukli, šta je tu je”

Milovića terete za šverc 991 kg kokaina: “Ovu smo pukli, šta je tu je”


Pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu sjutra će biti nastavljeno pripremno ročište u postupku protiv kriminalne grupe, na čijem se čelu nalazio odbjegli crnogorski policajac Ljubo Milović.
Pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu sjutra će biti nastavljeno pripremno ročište u postupku protiv kriminalne grupe, na čijem se čelu nalazio odbjegli crnogorski policajac Ljubo Milović.


Milovića terete za šverc 991 kg kokaina: “Ovu smo pukli, šta je tu je”
Foto: Screenshot/Aplikacija SKY/Libertas

Milović je poznat javnosti kao blizak saradnik vođe „kavačkog klana” Radoje Zvicera.

Prema optužnici Tužilaštva Srbije u koju je Portal RTCG imao uvid, Milović je dao nalog da se nabavi i utovari na brod 991 kilogram kokaina.

Okrivljeni se optužnicom terete da su od 2019. do 2. avgusta 2022. godine učestvovali u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Ekvadora u luku Roterdam, tamo ga preuzimali i prenosili na skrivene lokacije u zemljama Evropske unije.

“U svrhu transporta i prodaje na području Evrope, a koja opojna droga je oduzeta od strane policije Ekvadora, što proizilazi iz isprava pribavljenih u postupku međunarodne pravne pomoći, u krivičnim stvarima materija Sky ECC”, piše u tekstu optužnice. 

Navodi se da je pribavljena komunikacija između okrivljenih članova grupe preko te aplikacije, gdje se navodi da je Milović imao nadimak “Oficir”. 

Droga je u Ekvadoru zaplijenjena 22. novembra 2020. godine, a komunikacija koju je tužilaštvo zabilježilo u aplikaciji datira od 23. novembra. 

Okrivljeni članovi su komunicirali o detaljima akcije u kojoj je zaplijenjena droga, a čak se i navodi link iz ekvadorskih medija u kom se opisuje policijska akcija. U pitanju je tekst portala “El Comercio”, gdje je iznose detalji kako je policija zaplijenila tu drogu. 

Detalji prepiske: “Isplovili smo, momci, sve je ok”

Korisnik SKY aplikacije kodnog naziva “Polar” u 14: 44 sati piše: “Isplovili smo momci, sve je ok, braćo”, na šta “Oficir” (Tužilaštvo tvrdi da je to Milović) odgovara: “Top, top, top”. Međutim, nedugo potom, prema komunikaciji pojavljuje se problem, jer su policajci ušli na brod i počeli pretres. 

“Polar” o tome piše: “Gledam video od posla, gdje je kutija podignuta na brod i posle toga je došla inspekcija i spustili su kutiju, nije ni odrukana, ni ništa, već je u pitanju loša sreća.”

Оптужница  Optužnica (Foto: Privatna arhiva)

Korisnik “Oficir” na to kaže: “Pravo da ti rečem, ne vjerujem u lošu sreću. Od toliko kutija spuštit’ našu i još reći da je sve ok…”

Nedugo potom, “Polar” kaže: “Grdno, da ne može grđe ovo ovako”. Kasnije je dodao: “Ovo je bruka”. 

“Oficir” na to odgovara: “Nemam komentar”. 

U komunikaciju se uključio i korisnik “Paćino” riječima: “Dojava sigurno”, a “Polar” komentariše: “Dojava, po meni ništa drugo ne može biti”. 

“Kako god, ovu smo pukli, idemo dalje, šta je tu je”, piše u poruci. 

Osumnjičeno još osmoro 

Osim Miloviću u odsustvu će se suditi i Strahinji Kutlešiću i Aleksandru Milojeviću jer su nedostupni pravosudnim organima Srbije.

Daniel Jovanović, Dušica Jovanović, Milivoj Kišić, Miodrag Pamučina, Milan Krstović i Živojin Filipović, takođe su osumnjičeni da su članovi kriminalne grupe.

 (Foto: Pixabay, ilustracija )
 
 
 


Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci