• Vijesti
  • Crna Hronika
  • „Nino je bio živ dok su ga zakopavali“: Kalinić otkrio – “ideš za Kanadu” je imalo samo jedno značenje

„Nino je bio živ dok su ga zakopavali“: Kalinić otkrio – “ideš za Kanadu” je imalo samo jedno značenje

„Nino je bio živ dok su ga zakopavali“: Kalinić otkrio – “ideš za Kanadu” je imalo samo jedno značenje„Nino je bio živ dok su ga zakopavali“: Kalinić otkrio – “ideš za Kanadu” je imalo samo jedno značenje
Foto: Privatna arhiva/Objektiv

Kalinić je tako ponovio optužbe da je pripadnik klana Ninoslav Konstantinović pogubljen prije gotovo 20 godina i ponovo konstatovao da je on stradao od ruke Miloša Simovića i Milana Jurišića Jure. Do detalja je govorio i o načinu na koji je pobjegao iz Srbije posle ubistva premijera Zorana Đinđića, ali i kakvu su ulogu u organizaciji ove kriminalne grupe imali pojedinci koji više nisu živi, a pretpostavlja se i Luka Bojović, koga, istini za volju, Kalinić nigdje ne spominje po imenu, već se da zaključiti da o njemu govori kada pominje čovjeka s nadimkom Amigo.

Budući da se i dalje ne zna sudbina Ninoslava Nina Konstantinovića, iako je prije godinu dana profesionalni ubica Čaba Der u svom pismu sudu u Beogradu tvrdio da je upravo Konstantinović želio da ga likvidira u jednom stanu u Budimpešti, krećemo od ovog dijela. Krivicu za likvidaciju, uz brojne uvrede na njihov račun, Kalinić svaljuje na Miloša Simovića i ubijenog Milana Jurišića Jureta.

„Simović se istripovao da je postao šef. Ubijedio je Juru da ubiju Nina i da ga zakopaju na njivi pored auto-šuta Beograd–Zagreb, blizu pumpe „Zmaj“. Mi smo taj dio zvali „Kanada“, a šifra „da neko ide za Kanadu“ imala je samo jedno značenje. Nina su navukli pričom da hoće žena da ga vidi. Nino, mučenik, nije razmišljao da će izgubiti glavu. Nije mu palo na pamet da može doći do toga da ga ubiju oni kojima je spasio život kad je bila najveća frka. Simović i Jura su otišli dan-dva ranije u šumicu pored auto-puta da iskopaju raku. Nino je išao sa njima tamo da bi vidio ženu. Tamo su ga ubili i bacili u rupu. Simović mi je pričao da mu se činilo da je Nino bio živ dok su ga zakopavali. To je pričao godinama posle kad god bi se napio“, piše Kalinić.

Iako Konstantinovićevo tijelo nikada nije pronađeno, najopasniji „zemunac“ živopisno opisuje kakav je Simović postajao kada bi pričao o Ninoslavu.

„Dok je pričao o tome, sav bi se stresao, kao pas kada izađe iz vode. Kada god se sjetim ovoga, kao da gledam Simovića kako sav izbezumljen priča o tome, dok mu na oči, kako on kaže, dolazi bjelilo. Dok se prisjećam svih događaja, uviđam da je Simović samo smiješna strana „zemunskog klana““, piše Kalinić.

Kako tvrdi, jedini razlog što je Miloš Simović ubio Ninoslava jeste da bi sva njegova i zlodjela njegovog brata Aleksandra svalio na njega.

„Ta pi*** smrdljiva i ološ je zaboravio da je Nino spasao njega i njegovog brata za vrijeme „Sablje“. Možda ga je ubio iz zahvalnosti?! Meni je Simović poručio po debelom Iliji Novoviću (ubijen i spaljen 2009. godine, prim. aut.) da je Nino navodno ukrao 50.000 eura i da je pobjegao s ljubavnicom. Čudna mi je bila ta priča, ali pomislio sam da ljudi mogu svašta da urade kada prolupaju. Kad su ubili Nina, Simović i Jurišić su ubrzo otišli u Španiju kod Vlade Budale (Vladimira Milosavljevića) i Aleksandra Ace Simovića“, navodi Kalinić u knjizi „Zemunski klan – ko je ko“.

CVELETOVA „PROVOKACIJA“

Pošto su drugi članovi „zemunskog klana“ već bili pobjegli za Španiju, 3. novembra 2003. tamo je krenuo i Kalinić.

„Na isti način sam prešao granicu kao i svi prije mene, tako što sam preplivao Drinu. Baš tada je bila puštena brana na Perućcu, pa je rijeka bila duplo šira nego inače. Sva mutna i puna virova, odnijela me je sigurno sedamsto-osamsto metara nizvodno dok sam je preplivavao. Dobro plivam, ali džabe, jer Drina nosi sve živo. S druge strane reke čekali su me Amigov brat i Cvele (Cvetko Simić, ubijen početkom 2010. u Zagrebu) s papirima i garderobom“, navodi Kalinić ponovo u svojoj knjizi govoreći o ljudima koji su odavno mrtvi.

Kao anegdotu prepriča i prvu kafu koju je popio posle bjekstva.

„Bilo je malo neobično sjedjeti i uživati na kafi bez ikakvog zenta da će te neko prepoznati. Otišli smo posle u neku kuću da se sredim za prelaz granice. Kad sam se istuširao i obrijao, Cvele mi je rekao: „Ti si mi ubio druga Šljuku.“ Rekao sam mu: „Ubio sam mu i brata. To ti ne smeta?“ Vidio sam da se zeza, pa sam mu zbog toga tako odgovorio. Tada mi je Cvele rekao da je isto pitao i Acu Simovića kada je pošao s Vladom Budalom za Španiju. Aca se primio i uparanoisao skroz, pa je otišao kod Vlade Budale i šapatom mu rekao da je Cvele Šljukin drug. Vjerovatno se uke*** da će ih Cvelinjo pomlatiti tamo u kući, a on se samo zaje**** s njima. Baš bi ih neko vozio 200 kilometara da bi ih likvidirao – malo sjutra. Cvele je zaista bio dobar sa Šljukom, ali nisu bili kao braća“, tvrdi Kalinić.

PROVOD U BARSI, PA SASTANAK U MADRIDU

Kako pripoveda u knjizi, uslijedio je put preko Hrvatske, Slovenije i Italije ka Španiji.

„Kad smo stigli u Barselonu, smjestili smo se i izašli u grad. Provod je bio odličan. Narednog dana smo otišli u Madrid, gdje nas je čekao Simović u „Hard rok kafeu“. Večerali smo, a onda nas je Amigo ostavio da razgovaramo. Simović mi je odmah rekao da je ubio Ninoslava Konstantinovića, zbog čega sam istog momenta promijenio mišljenje o njemu. Gledao sam ga i pitao šta je napravio, a on je počeo da ga pljuje da je prevarant i narkoman. Tvrdio je da bismo navodno svi popadali zbog njega i slične nebuloze. Posle toga je pričao koja će sve krivična djela da prebaci na Nina. Prije nego što sam ja došao, Vlada Budala, Milan Jurišić Jura i Aca Simović otišli su u Argentinu, a Simović i ja smo ostali u Madridu“, otkriva dosad nepoznate detalje bekstva Kalinić.

SIMOVIĆ ZBOG ŽENE MORAO U ZAGREB

Miloš Simović je ubrzo nakon toga odlučio da se vrati u Hrvatsku, kako bi supruga mogla da mu dolazi u posjetu.

„Svima je dosađivao da mu se nađe gajba u Zagrebu i da se Ćićolini (Simovićevoj supruzi) naprave falš papiri. Dobila je pasoš na ime Biljana Kovačević iz Brčkog, a njemu je nađena gajba“, piše Kalinić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


NajnovijePratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services