Skip to main content

skaj komunikacija

“Njih ćemo da otimamo i kopamo gore kod mene na selo”: “Škaljarci” dogovorili cijene za glavu Zvicerovog rođaka i drugih saradnika

“Njih ćemo da otimamo i kopamo gore kod mene na selo”: “Škaljarci” dogovorili cijene za glavu Zvicerovog rođaka i drugih saradnika


U jednoj od SKY ECC komunikacija koje su vođene u periodu od 25. avgsuta do 26. septembra 2020. kao sagovornici su identifikovani Nikola Mandić i Željko Radulović, obojica pripadnici organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.
U jednoj od SKY ECC komunikacija koje su vođene u periodu od 25. avgsuta do 26. septembra 2020. kao sagovornici su identifikovani Nikola Mandić i Željko Radulović, obojica pripadnici organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.Mandić se u periodu korišćenja SKY ECC aplikacije nalazio u zatvoru u Spužu, zbog sumnji da je saučesnik u ubistvu bivšeg fudbalera Gorana Lenca, a Željko Radulović je sin Ranka Radulovića, vođe nikšićke grupe koja je, prema tvrdnjama tužilaštva, povezana sa škaljarskim klanom, piše podgorički Standard.

Ranka Radulovića SDT sumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja je sa pripadnicima škaljarskog i skadarskog kriminalnog klana planirala likvidaciju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i više bivših funkcionera crnogorske policije.

Osim što su jedan drugom slali fotografije prema kojima su i identifikovani, Mandić i Radulović su vodili detaljne razgovore o političkoj situaciji uoči parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine, ali i o planiranju čitavog niza ubistava pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe „Kavač“, Petra Mujovića, Zdravka Perunovića, Radoja Živkovića Žutog…

Radoje Živković Žuti, Radoje Živković, Ubistvo Jovana Vukotića
FOTO: POLICE TURKEY

Kako se vidi iz SKY ECC komunikacija Mandića i Radulovića, škaljarski klan je za svako pojedinačno ubistvo „konkurencije“ nudio od 150.000 do 200.000 eura, a Radulović je pristao na Mandićevu ponudu. On navodi da će Mujovića ubiti lično, dok će se za ostale postarati u smislu prikupljanja informacija, praćenja, lociranja…

Zdravko Perunović, Ubistvo Jovana Vukotića
FOTO: POLICE TURKEY

Njihov razgovor u SKY ECC aplikaciji o planiranju ubistava počinje 25. avgusta 2020. godine.

Tog 25. avgusta prije tri godine, Mandić iz spuškog zatvora šalje Raduloviću čitav spisak imena za čiju su likvidaciju „škaljarci“ spremni za plate ogromne novčane iznose, ali i da obezbijede oružje. Njih dvojica detaljno razgovaraju o tome koga treba „odrati“, koga „zakopati“, a koga „tresnut iz kola u prolazu“. Dobar dio razgovora se odnosi i na oružje koje Mandić obećava da će biti obezbijeđeno za likvidacije i Radulovićeva objašnjenja šta mu je potrebno.

Mandić: Mali Petar.

Radulović: Mujov smećar je l’?

Mandić: Mujović, rekli su nam da mi držimo Nikšić i da nam ništa falit’ neće. Reksi su da odma kažeš koliko treba pištolja i pušaka. A reci mi imaš li šta od oružja da ti i to pošaljem?

Radulović: Nemam ništa.

Mandić: Ja mislim da je ovaj mali Petar smiješan za odrat.

Radulović: Ja ću njega sam da završim.

Mandić: Mali je svaku noć do kasno tamo na željezaru. Može i da se otme pa da se odere, kako god vidiš. Ali je baš presmiješan za 150.000 dolara i još komad robe.

Radulović: Pratim ih ja sve, sve će bit brzo gotovo ako bog da.

Mandić: Čuješ može onaj mali Petar da se otme i da se zakopa neđe, to bi bilo najbolje, šta misliš?

Radulović: Pa meni treba neko ozbiljan za to, kad ga ovi iz specijalne uhvati da ne pjeva posle 5 šamara.

Mandić: Ima u ponudi i ovoga Žutog (prim. aut. Radoje Živković Žuti, rođak Radoja Zvicera).

Radulović: Tu je u NK, ne čuva se.

U daljoj konverzaciji škaljarci pominju i Zdravka Perunovića koji je, kako se sumnja, zajedno sa Živkovićem učestvovao u ubistvu njihovog vođe u Istanbulu u saptembru 20022. godine, Jovana Vukotića.

Njihove glave, kako je navedeno u skaj komunikaciji, procenjene su na 200.000 dolara.

Radulović: Perun je stalno sa Miškom Zarubicom.

Mandić: Njih ćemo da otimamo i kopamo gore na selo kod mene.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci