Skip to main content

zatraženo produženje pritvora

Optužen Podgoričanin: Tri mjeseca tukao i silovao trudnu djevojku, gurao je sa stepenica u zgradi…

Optužen Podgoričanin: Tri mjeseca tukao i silovao trudnu djevojku, gurao je sa stepenica u zgradi…


Više državno tužilaštvo u Podgorici je podiglo optužnicu protiv Podgoričanina A.A koga sumnjiče da je tukao i silovao trudnu djevojku. Takođe, zatraženo je i produženje pritvora.
Više državno tužilaštvo u Podgorici je podiglo optužnicu protiv Podgoričanina A.A koga sumnjiče da je tukao i silovao trudnu djevojku. Takođe, zatraženo je i produženje pritvora.


Optužen Podgoričanin: Tri mjeseca tukao i silovao trudnu djevojku, gurao je sa stepenica u zgradi…
Ilustracija/Foto: Filip Filipović/ADRIA

On se, kako piše u saopštenju Višeg državnog tužilaštva, nalazi u pritvoru, a optužnica ga tereti da je od oktobra do decembra prošle godine silom i prijetnjama u više navrata prinudio nevjenčanu suprugu na obljubu i grubim nasiljem narušio njen tjelesni i duševni integritet.

A.A. je optužen da je u oktobru prošle godine šakom udario suprugu u zajedničkom stanu, što je nastavio da čini i u narednim danima, pri čemu je u više navrata insistirao na zaključenju formalnog braka.

“Kada bi djevojka to odbila, okriviljeni bi joj zadao više udaraca, te joj prijetio da će proći kao Šejla Bakija”, navodi se, između ostalog, u optužnici.

U novembru ju je, kako se ističe u optužnici, gurnuo niz stepenice u zgradi, zatim ugurao u auto i bez njenog pristanka je odvezao u pravcu stana njegovih roditelja. Kada je ona odbila da izađe, počeo je da je vuče za kosu i uveo u dnevni boravak, gdje je bacio na pod i nastavio sa nasiljem.

Nakon toga je, kako se dodaje u optužnici, djevojka pokušala da pobjegne, ali ju je Podgoričanin sustigao, uvukao u auto i silovao.

Krajem novembra djevojka je tražila da se raziđu, ali je okrivljeni nastavio da je tuče. Zatim je uzeo nož, koji joj je stavio ispod grla, prijeteći joj. On joj je, kako se navodi, tom prilikom pokazivao snimak prošlogodišnjeg zvjerskog ubistva žene u Bosni i Hercegovini. Snimak ubistva je, kako se navodi u optužnici, pokazivao na telefonu svakog puta kada bi se posvađali.

U decembru ju je, kako se navodi u optužnici, više puta silovao i tukao, prijeteći joj “Bićeš moja ili Alahova”, a to je nastavio da radi i kada mu je djevojka saopštila da želi da prekine trudnoću.

Osumnjičeni je zatim 22. decembra došao u ugostiteljski objekat u kojem je djevojka radila i odatle je izvukao za kosu i vukao sve do auta. U vozilu joj je, stoji u optužnici, zadao više udaraca šakom u glavu, a zatim je nastavio da je tuče i u kući njegovih roditelja.

“On ju je rukama uhvatio za kosu i tako je vukući uveo u dnevnu sobu porodične kuće, gdje je pesnicama više puta udario u predjelu glave i stomaka, a potom je oštećenu upitao da li želi da se za njega uda, pa kada je to odbila istoj je zadao udarac zatvorenom šakoma u predjelu glave, od kojeg je pala na pod, nakon čega joj je ponovio pitanje, a ona je iznova odbila, na šta joj je rekao: ”Hoćeš, hoćeš nego ti ti ne znaš”, pa joj je iznova zadao udarac pesnicom u predjelu glave i iznova joj postavio pitanje, pa kada je negativno odgovorila, istoj je zadao veći broj udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, tražeći pri tome pištolj, kojim joj je i ranije prijetio, da bi nakon što je oštećenu putem telefona kontaktirala policija, povodom prijave građana, istoj zaprijetio da će je ucjenjivati intimnim snimcima njihovih seksualnih odnosa, koje je sačinio bez njenog znanja i da će je tako obrukati, kojom prilikom joj je zadao lake tjelesne povrede”, navodi Tužilaštvo.

On je, kako piše u saopštenju, izvršio produženo krivično djelo silovanje i produženo krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Trideset godina robije za silovatelja. Njen svaki dan patnje, njemu godina robije.


Povezani članci