Skip to main content

„Je li ti lakše ranama, brate moj? Pogrešnima si vjerovao, sa gorima kumovao“

Osvanula misteriozna čitulja za Vukotića na godišnjicu ubistva: “Sve ide po dogovoru i u ime tvoje”!

Osvanula misteriozna čitulja za Vukotića na godišnjicu ubistva: “Sve ide po dogovoru i u ime tvoje”!


Kotoranin Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, brutalno je likvidiran prije tačno godinu dana kada su ga egzekutori na motoru izrešetali dok se sa porodicom vraćao iz tržnog centra u Istanbulu.
Kotoranin Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, brutalno je likvidiran prije tačno godinu dana kada su ga egzekutori na motoru izrešetali dok se sa porodicom vraćao iz tržnog centra u Istanbulu.


Osvanula misteriozna čitulja za Vukotića na godišnjicu ubistva: “Sve ide po dogovoru i u ime tvoje”!
Foto: Kurir

Vukotić je, podsjetimo, ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloljetnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu, pošto su završili kupovinu u tržnom centru. Dvojica muškaraca na motoru, kako se sumnja, prošla su pored njih i ispalila hice. Policija je istog dana uhapsila Vukotićevog vozača Emra K. jer je on, dok su Vukotića vozili u bolnicu, polomio dva telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno obrisao sve poruke sa aplikacija Vocap i Signal.

Povodom godišnjice ubistva šefa „škaljaraca“ u jednim crnogorskim novinama osvanula je misteriozna čitulja.

„ Je li ti lakše ranama, brate moj? Pogrešnima si vjerovao, sa gorima kumovao. Kao što je tebe i kumstvo pregazio, tako tvoju riječ i amanet. Jedini koji te nisu prodali su tvoja porodica, ja i brat Leka. Nakon svega dugujem ti nekoliko riječi iz srca. Čovjek, prijatelj, brat! Najbolji mentor na svijetu i veličina od čovjeka. Bile su to velike borbe, usponi, padovi, odricanja i ulaganja. Nego kada se osvrnem ponovo bi sve isto jer samo srcem je ispravno i vrijedno. Ali naš duh je vrijedan i pobjednički. I zato sam tu gdje jesam u finalu. Hvala ti brate, što su nas dvojicu bodrio da ne odustanemo a sada smo prejaki. Sve ide po dogovoru i u ime tvoje! A ja se nadam da ću opravdati sve što dolazi na neki svoj način i tek ću. Počivaj u miru“, piše u misterioznoj čitulji koju potpisuje A. D.

U januaru u Turskoj je podignuta optužnica protiv pripadnika kriminalne grupe iz Turske i članova kavačkog klana, koji je kako se sumnja i naručio ubistvo suparničkog vođe.

Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođaka Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, kao i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Nikšićanin Radoje Živković je kako se navodi u optužnici, uživo pratio ubistvo Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u Istanbulu. Kako su tada prenosili turski mediji, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i proslijedila snimak.

Kako je Kurir ranije pisao, tačno 10 dana posle ubistva Vukotića istražiteljima je stigao mejl u kom je bilo navedeno da je ubistvo izveo kavački klan, kao i da se Radoje Živković nalazi u Istanbulu.

Nepoznati pošiljalac je napisao i ko ga je skrivao pa je on brzo uhapšen, a u sobi u kojoj je boravio pronađena su dva telefona. Takođe, privedeni su i njegovi turski saradnici, među kojima je i izvjesna žena iz Turske koja im je pomagala da se skrivaju, a u čijem su telefonu takođe pronađene fotografije Vukotićevog auta u danima prije ubistva. Kako prenose mediji iz te države, ona je izjavila da je Radoju Živkoviću davala svoj telefon na korišćenje i da te slike nisu njene.

Dokazi

Crnogorka podmetnula GPS Vukotiću

Turski istražitelji u telefonima osumnjičenih za učešće u ubistvu Jovana Vukotića pronašli su i fotografije na kojima se vidi da su 22. avgusta prošle godine kupili GPS uređaje za praćenje, koje su fotografisali, kao i lokaciju na kojoj su ih kupili.

„Dan kasnije, osumnjičeni Furkan I. i Elanur T. u zoru su uređaje stavili u Vukotićev auto. Sljedećeg dana Radoje Živković je fotografisao ekran, dok je pratio na svom telefonu kuda se kreće Vukotićev „opel“. Na snimku ekrana napravljenom 30. avgusta, kao i 2. septembra, takođe su lokacije na kojima je Vukotićev auto“, prenijeli su detalje optužnice turski mediji.

Inače, istražitelji su utvrdili da je Elanur T., crnogorska državljanka, bila u kontaktu s Vukotićevim vozačem.

Rat čituljama

„Je li ti lakše ranama?“

Crnogorski klanovi, među kojima rat bukti gotovo devet punih godina, nakon likvidacija istaknutih članova u čituljama koje su davali u dnevnim novinama nerijetko su najavljivali osvetu i slali signale suparničkoj strani. Vjerovatno najpoznatija čitulja bila je posvećena „kavčaninu“ Vladimiru Roganoviću, koji je ubijen u Beču 2018, a dao ju je navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Prema tadašnjim navodima, ovom čituljom on je poručio sada ubijenom Jovanu Vukotiću i njegovom bratu Igoru, da se rat neće završiti.

„Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Posljednji pozdrav, bato“, pisalo je u čitulji koju je navodno potpisao Zvicer, a dvije godine kasnije, Zvicer je u čitulji za Roganovića napisao: „Je li ti lakše ranama, orle i viteže?“.

Interesantno je da je i jučerašnja čitulja za Vukotića počinje rečenicom: „Je li ti lakše ranama?“.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci