Pejak za Adriu: Očekujemo hapšenje Verice Maraš

Pejak za Adriu: Očekujemo hapšenje Verice MarašPejak za Adriu: Očekujemo hapšenje Verice Maraš
Pejak

„Mi smo dobili dokumentaciju iz Plantaža koja je ukazivala na to da je Upravni odbor tog državnog preduzeća zajedno sa njihovom direktoricom Vericom Maraš pronevjerio oko tri miliona eura građana Crne Gore. … Na osovu te dokumentacije mi smo podnijeli Tužilaštvu podnijeli tužbu I rezultat toga je jučerašnje hapšenje koje smo gledali“, rekao je on.

Bivši članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković, prema riječima Pejaka, ne sumnjiče se prvi put za koruptivne radnje.

 “Lica koja su juče uhapšena to im nije prvi put da su se bavili ovakvim radnjama koruptivne prirode. Naime ta lica su učestvovala. Posebno dva profesora Veselin Vukotić I Božo Mihailović, učestvovali su u privatizacijama još nekih državnih preduzeća. Mađutim zbog nerada I nereagovanja tužilaštva nijesu ispitivane njihove akcije u vezi svega toga”, rekao je on.

Kako je najavio, hapšenje se neće ovdje zaustaviti, jer očekuju I hapšenje glavne direktorice Plantaža Verice Maraš.

“Alternativa Crna Gora očekuje hapšenje I Verice Maraš tj bivše direktorice Plantaža koja je po statute preduzeća potpisivala sve te odluke, pa je ona direktno odgovorna za donošenje odluka na štetu AD Plantaža. Smatramo da će ona biti uhapšena u narednih par dana, čim neka od ovih ptičica propjeva kakve su se sve koruptivne radnje dešavale u tom preduzeču“, rekao je Pejak-

Odšteta se, kako ističe Pejak, ne može zaokružiti na tri miliona eura, jer postoji još protivzakonitih radnji koje su preduzimala ova lica, kao što su lažne otpremnine koje su pisali jedni drugima I razne malverzacije sa Volijem u vezi vina koja sui m prosleđivana. Zbog toga, zaključuje, ovdje nije kraj, te da imaju još par slučajeva koje prate, ali za koja čekaju potrebnu  dokumentaciju kako bi  ih objelodanili.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services