Plavljanin krio drogu u donjem vešu

Plavljanin krio drogu u donjem vešuPlavljanin krio drogu u donjem vešu
FOTO: ILUSTRACIJA

U bjelopoljskom Višem sudu ranije je određen jednomjesečni pritvor Eldinu Kastratu (27) iz Plava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje, stavljanje u promet i proizvodnja opojnih droga.

U toku je faza istražnih radnji, kako bi Više tužilaštvo utvrdilo sve djelove ovog slučaja i eventualno pripremilo optužnicu.

Kastrat je pritvoren imajući u vidu propisanu kaznu za djelo za koje je osumnjičen i zbog okolnosti da je mlad i neoženjen, uz to nezaposlen i da često putuje u inostranstvo gdje ima rodbinu, pa bi se mogao dati u bjekstvo.

“Na taj način bi omeo vođenje postupka, što su okolnosti koje čine osnovanim predlog tužioca za određivanje pritvora po predloženom pritvorskom osnovu. Svrha zbog koje se pritvor određuje, za sada se ne može postići nekom blažom mjerom“ – stoji u rješenju o pritvoru sudije za istragu Višeg suda Vukomira Boškovića.

Prema rješenju o određivanju pritvora sumnja se da je Kastrat 24. maja ove godine, u mjestu Vinicka, kod Berana, sposoban da shvati značaj djela, svjestan zabranjenosti, radi prodaje neovlašćeno držao 26,3 grama opojne droge konoplje – marihuane. Droga je bila upakovana u deset zamotuljaka, koje je Kastrat sakrio u donjem vešu, a koju su službenici Centra bezbjednosti iz Berana pronašli prilikom pretresa.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services