Skip to main content

Više državno tužilaštvo

Podgorica: Podignuta optužnica protiv žene koja je djevojčicu tjerala na prostituciju i prosječanje

Podgorica: Podignuta optužnica protiv žene koja je djevojčicu tjerala na prostituciju i prosječanje


Više državno tužilaštvo u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv D.D. sa Kosova zbog sumnje da je maloljetnicu staru 13 godina primoravala na prosjačenjenje, prinudni rad i prostituciju.
Više državno tužilaštvo u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv D.D. sa Kosova zbog sumnje da je maloljetnicu staru 13 godina primoravala na prosjačenjenje, prinudni rad i prostituciju.


Podgorica: Podignuta optužnica protiv žene koja je djevojčicu tjerala na prostituciju i prosječanje
Foto: Ilustracija

Navodi se da su joj u tome pomagale njene dvije maloljetnje ćerke stare 16 i 17 godina, za koje Tužilaštvo takođe traži izricanje krivične sankcije.

Prema navodima Tužilaštva, one su tokom juna i jula 2023. godine u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru silom, prijetnjom i zadržavanjem vrbovale, prevozile, držale i predavale drugim osobama maloljetnu A. K. rođenu 2011, u cilju vršenja prosjačenja, kriminalne djelatnosti, prinudnog rada i prostitucije.

“One su koristeći situaciju da je oštećena morala da sa njima živi u njihovom stanu, koji su joj kao smještaj odredile, a u okviru kojeg joj je bilo ograničeno kretanje, jer je bio zaključan, te jer je u istom bila nadgledana od okrivljene i maloljetnih, pri čemu su joj prijetile da će, ako pobjegne iz njihovog stana, baciti bombu na kuću gdje joj živi porodica, oštećenu maloljetnu A. K., uz upotrebu sile i prijeteći joj da će je izbiti i ubiti, vrbovali na prosjačenje, tako što su joj prijetile da će je izbiti, te koristile silu, tako što su je udarale nogama, pesnicama i šamarima, te je čupale za kosu, svaku put kada bi oštećena odbila da postupi po naređenju”, navodi se u optužnici, prenosi CdM.

Zatim su je, kako se dodaje, na silu ugurale u vozilo i prevozile do TC Delta, gdje su je ostavljale kod rampe da prosjači, pri čemu su pratile njeno kretanje, te joj oduzimale sav novac koji bi isprosila. Pritom su joj prijetile da će je izbiti i ubiti.

“One su je prevezle do TC Delta, gdje je za njih ukrala cigarete, garderobu i nakit, ali i do Tuzi gdje je za njih ukrala metalne šipke i garderobu i drugu robu sa pijace, sve iz straha da je ne istuku”, navodi se u optužnici.

Djevojčicu su takođe, kako se dodaju, odvodile na deponiju da skuplja limenke i staro željezo, bez novčane naknade, gdje su taj prinudni rad su nadgledale, te ukoliko bi ona odbila da postupi po naređenju i pokušala da pobjegne, one su je udarale pesnicama i šamarima.

“Uz upotrebu prijetnje i sile vrbovali su je na vršenje prostitucije i u četiri navrata je predali neidentifikovanim muškim licima radi pružanja seksualnih usluga”, dodaje se u optužnici.

Naime, kako se navodi, državljanka Kosova i njene ćerke su se dogovorile da djevojčicu “prodaju“ muškarcima, zahtijevajući od nje da im pruži seksualne usluge, prijeteći joj da će je u protivnom izbiti.

Državljanka Kosova je, kako se navodi u optužnici, putem telefona ugovarala, sa za sada neidentifikovanim muškim osobama, vrijeme i cijenu za pružanje seksualnih usluga.

“Tako su tri za sada nepoznata muška lica za oštećenu došla vozilima kod kuće okrivljene i maloljetnih, u koja vozila je okrivljena oštećenu uvela držeći je za ruku, te se sa njom i tim muškim licima odvozila, prateći oštećenu i nadgledajući je u tim vozilima i za vrijeme pružanja seksualne usluge. U dva navrata iz neposredne blizine nadgledale su je i čuvale stražu maloljetne D. E. i V., koje su je u jednom navratu i neovlašćeno snimale, tokom trajanja takvog seksualnog odnosa, dok su je u jednom navratu okrivljena i maloljetne D. na deponiji, predale izvjenom K. F. radi pružanja seksualne usluge, kojom prilikom su je i nadgledale i čuvale stražu, a za koje seksualne usluge su ta muška lica okrivljenoj predali nepoznate novčane iznose”, navodi se u između ostalog u optužnici.

One su, dodaje se, djevojčicu tukle svaki put kada bi odbila da postupi po naređenju i pruži seksualnu uslugu.

Djevojčica je uspjela da pobjegne 21. jula prošle godine kod druge porodice kojoj je saopštila da je prisiljavana na prosjačenje, krađe i prostituciju, prenosi CdM.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci