Skip to main content

U TRI ODVOJENE AKCIJE

Policija oduzela 11 komada oružja i drogu, uhapšene četiri osobe

Policija oduzela 11 komada oružja i drogu, uhapšene četiri osobe


Službenici Uprave policije su u tri odvojene aktivnosti oduzeli sedam pušaka, četiri pištolja i 1.504 komada municije različite vrste i kalibra.
Službenici Uprave policije su u tri odvojene aktivnosti oduzeli sedam pušaka, četiri pištolja i 1.504 komada municije različite vrste i kalibra.


Policija oduzela 11 komada oružja i drogu, uhapšene četiri osobe
Foto: UP

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala su, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.R. (40) u Tuzima.

“Tom prilikom pronađena je automatska puška M70 kalibra 7.62×39 mm, dva dodatka za cijev od automatske puške, vojni nož od automatske puške, 1.440 komada municije i pištolj marke M57 kalibra 7.62×25 mm”, navodi policija.

E.R. je uhapšen po nalogu tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, u odnosu na drugu aktivnost, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uhapsili V.B. (44) i M.M. (48) i njima se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, koje su izvršili na način što su upućivali prijetnje po život i tijelo u odnosu na tri oštećena lica.

“Osim toga V.B. se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, dodaje policija.

Policija je nakon događaja u kome su osumnjičeni prijetili oružjem oštećenim licima, M.M. i V.B. zaustavila u saobraćaju i kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili, gdje su pronađena tri pištolja i 49 komada municije kalibra 9 mm.

“U nastavku aktivnosti u odnosu na ova dva lica, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje oni koriste i kod V.B. pronašla tri puške i jednu vazdušnu pušku, sa oružnim listovima”, dodaje policija.

Osim toga, u trećoj, odvojenoj aktivnosti, službenici nikšićke policije su, preduzimajući planske aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, kao i suzbijanja ulične prodaje narkotika, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. (28) u Nikšiću.

“Pronađena su dva manja pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i dvije lovačke puške i 15 komada municije”, navodi policija.

Protiv S.S. su službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, dok je u odnosu na pronađeno oružje upoznat tužilac po čijem je nalogu protiv ovog lica podnijeta krivična prijava i lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci