Skip to main content

uhapšeno više osoba

Šaranović: Akcije u Budvi, Nikšiću i Kolašinu nastavak rada policije u borbi protiv OKG

Šaranović: Akcije u Budvi, Nikšiću i Kolašinu nastavak rada policije u borbi protiv OKG


Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas u Budvi, Nikšiću i Kolašinu su nastavak istrajnog operativnog rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.
Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas u Budvi, Nikšiću i Kolašinu su nastavak istrajnog operativnog rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.On je istakao da su pretresi stanova i vozila koja koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa obavljeni na nekoliko lokacija u ove tri opštine.

“Tokom akcija je više lica lišeno slobode, a službenici su zaplijenili i više komada oružja i određenu količinu opojnih droga”, naveo je on.

Kako je dodao, vidno je prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica.

“Ova akcija je odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu određenih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a koje su posljedica neizricanja presuda u roku od tri godine”, naglasio je Šaranović.

Ministae je rekao da su svakodnevne odlučne aktivnosti policije “dio šire koordinirane akcije na svim nivoima”.

“Nemilosrdna odlučnost policijskih službenika je odraz našeg strateškog opredjeljenja da ni jedan oblik kriminaliteta nećemo tolerisati, jer je vrijeme kada su kriminalci uživali podršku u policijskim strukturama iza nas”, dodao je on.

Ocijenio je da početak kadrovskih promjena već daje vidljive rezultate.

“I isti će na principu profesionalne hrabrosti biti nastavljen. Period nadmoći kriminala nad državom biće samo dio prošlosti, koja će nas podsjećati da se više nikada ne smijemo i nećemo vratiti u to mračno doba”, zaključio je Šaranović.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci