Skip to main content

Policija pronašla pištolj

U Beranama uhapšen Vuk Vulević

U Beranama uhapšen Vuk Vulević


Beranac Vuk Vulević uhapšen je jutros u Beranama, potvrđeno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije.
Beranac Vuk Vulević uhapšen je jutros u Beranama, potvrđeno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije.


U Beranama uhapšen Vuk Vulević
Foto: Pobjeda

U tom gradu se sprovodi akcija kontrole bezbjednosno interesantnih lica. U okviru te aktivnosti kod Vulevića je pronađen pištolj bez dozvole zbog čega su mu stavljene lisice na ruke.

Njega su pripadnici policije proveli u službene prostorije Centra bezbjednosti Berane.

Vulević slovi za vođu beranske kriminalne grupe i za njegovo ime se veže više krivičnih djela, ali nikad nije osuđivan.

Vulević je, 2010. godine, uhapšen na aerodromu u Frankfurtu po potjernici Interpola, koja je raspisana zbog krivičnih postupaka koji su se vodili protiv njega Crnoj Gori za pokušaj ubistva i učešće u krijumčarenju droge.

Vulević je bio optužen da je zajedno sa Zlatkom Ajkovićem 1999. godine u Cirihu ubio Faiza Kadrića. Takođe je se teretio i za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, kao i za šverc kokaina iz Venecuele, ali je kasnije oslobođen tih optužbi.

Crnogorska policija ga je ranije pominjala i kao jednog od učesnika u ubistvu glavnog urednika podgoričkog dnevnika “Dan” Duška Jovanovića, ali protiv njega nije pokrenut sudski postupak za to djelo.

Takođe, saslušavan je i u okviru istrage o dvostrukom ubistvu na Veruši koje se desilo 2020. godine. Tada su hicima iz vatrenog oružja ispred jedne vukendice ubijeni Nemanja Prelević i Danilo Peković.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci