Skip to main content

UPRAVA POLICIJE

U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja

U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja


Pljevaljska policija oduzela je sedam komada oružja od dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).
Pljevaljska policija oduzela je sedam komada oružja od dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


U Pljevljima oduzeto sedam komada oružja
FOTO: UP

“Od D.D. (40) iz Pljevalja oduzeto je poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke „CZ SHADOW2“, kalibra 9 mm, poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno oružje marke „GLOCK 43X“, kalibra 9 mm, repetirajuće dugocijevno vatreno oružje „CZ BREN2MS“, lovačko i sportsko dugocijevno oružje marke „BROWING BAR“, lovačko i sportsko poluautomatsko oružje marke „BENELLI RAFFAELLO“ i dugocijevno oružje za jedinačnu paljbu sa jednom ili više glatkih cijevi, marke „ZASTAVA ARMS M-75“ – naveli su iz policije.

Od njega je oduzeta i pušla marke „BERETA A400 XTREME UNICO“.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, podsjećanja radi, 27. decembra 2023. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv načelnika Područne jedinice filijale za upravne poslove, državljanstva i strance Pljevlja, Ministarstva unutrašnjih poslova M.B. (68) koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja. U toku daljih aktivnosti i rada na ovom predmetu policijski službenici pljevaljske policije su inicirali pokretanje upravnog postupka u cilju oduzimanja vatrenog oružja za koje je osumnjičeni, suprotno čl.13 Zakona o oružju, izdao odobrenje o nabavci oružja. Tako je od dva operativno interesantna lica oduzeto ukupno sedam komada oružja”. piše u saopštenju UP.

Iz policije su kazali da će aktivnosti policijskih službenika na otkrivanju i procesuiranju svih slučajeva nezakonitih radnji u vezi sa izdavanjem odobrenja za nabavku oružja licima koja ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove i u narednom periodu biti jedan od prioriteta u radu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci